Vágólapra másolva!
Max Verstappen kijelentette, hogy sokkal jobban élvezi az idei világbajnoki küzdelmet, mint a tavalyi, Lewis Hamilton, illetve Mercedes elleni párharcot. A manapság szakértőként dolgozó Johnny Herbert csalódottan reagált a címvédő szavaira.

Ahogyan tavaly, úgy idén is két pilóta párharcáról szól a világbajnokság, ám rengeteg különbséget fel lehetne sorolni a két szezon között. Max Verstappen, aki mindkét évben küzd, illetve küzdött a végső győzelemért, elmondta, hogy mit tart a legfontosabb eltérésnek, ám ez nem mindenkinek tetszett.

Verstappen jobban élvezi a Leclerc elleni párharcot, mint a tavalyi küzdelmet Forrás: AFP/Joe Klamar

A mostani idényben szemmel látható, hogy a két bajnokaspiráns viszonya teljesen más, mint a tavalyi kettősé volt. Verstappen és Lewis Hamilton még a silverstone-i ütközés előtt is lényegében csak akkor szóltak egymáshoz, amikor muszáj volt, ellenben Charles Leclerc-rel a holland pilóta rendszeresen folytat jó hangulatú beszélgetéseket. Nem véletlen, hogy a Red Bull versenyzőjének élvezetesebb a mostani párharc.

Jobban szeretem a mostani [párharcot], mindenekelőtt azért, mert Charles-t nagyon jól ismerem

– válaszolta az erre vonatkozó kérdésre az olasz Sky-nak. – Kedves srác, és hasonló korúak vagyunk, azt hiszem, csak három hét a különbség köztünk [valójában 16 nap – a szerk.]. Úgy vélem, hogy a Ferrari formájában egy köztiszteletben álló ellenféllel küzdünk. Ahogyan ők harcolnak… Amikor megnyernek egy futamot, odamehetünk hozzájuk, és mondhatjuk nekik, hogy szép volt, és ez fordítva is igaz, amit nagyon tisztelek.”

A Red Bull és a Ferrari között valóban messze nincs akkora acsarkodás, mint amilyen a bikások és a Mercedes között volt tavaly. 2021-ben például elképzelhetetlen lett volna, hogy a rivális istállók pilótái együtt nézzenek videót, de Verstappen másokkal is jó viszonyt ápol a maranellóia alakulatból.

A csapatból bizonyos emberekkel nagyon jó a kapcsolatom, még Mattia [Binottó csapatfőnökkel] is – árulta el. – Szombat este a Paul Ricardon még nevettünk is, ami szerintem nagyszerű, mert erről kellene szólnia a versenyzésnek. A pályán kemény ellenfelek vagyunk, és mindig próbáljuk legyőzni egymást, ami szerintem teljesen normális, de ezt leszámítva jól is érezhetjük magunkat, és ez az, amit igazán élvezek ebben az évben.

Fogalmazzunk úgy, hogy nem ülnék egy asztalnál és nem nevetnék [a Mercedesszel] szombat este.”

Verstappen hozzátette, egyszerűen más a viszonya Ferrarival, akiket amúgy is tisztel. Mondanivalója azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, többek között az 1989 és 2000 között az F1-ben versenyző Johnny Herbertét sem. A manapság a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedő exversenyző kiábrándítónak nevezte a címvédő megszólalását.

Verstappen nem ápolt jó viszonyt Hamiltonnal és a Mercedesszel Forrás: AFP/Joe Klamar

Ez több szempontból is csalódást jelentett – jelentette ki. – Úgy tűnik, hogy egyből elengedte Lewist, és rögtön Charles-ra és a Ferrarira, illetve az általuk vívott csatára tért rá. Azt hittem, hogy élvezte a párharcot, amelyet a pályán vívtak [Hamiltonnal], de egyértelmű, hogy egyáltalán nem. Azonban nem értem, hogy a megjegyzései miért voltak ennyire negatívak Lewisszal és a tavalyi csatájukkal szemben.”