Három év után újra teljes kapacitással látja vendégül a Fomra-1-es mezőnyt a Hungaroring

RICCIARDO, Daniel
Mogyoród, 2022. július 29. Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése előtt a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 29-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Már péntek délelőtt is nagy volt a nyüzsgés a Hungaroring paddockjában, a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

A mogyoródi pálya három év kihagyás után látja vendégül újra teljes kapacitással a mezőnyt: két évvel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt teljesen zárt kapus volt, míg tavaly - ugyancsak a pandémia okán - csökkentett kapacitással működött a paddock, amely idén újra megtelt élettel.

A 9.30-kor a Forma-3-asok - köztük Tóth László - szabadedzésével induló hivatalos program kezdetén a paddockban jobbára még csak az újságírók, fotósok és a legelvakultabb rajongók voltak jelen, de másfél órával később már a csapatok háza táján is egyre nagyobb volt a készülődés.

A pilóták közül a ferraris Carlos Sainz Jr. és a McLarennel versenyző Daniel Ricciardo már korán, az első szabadedzés előtt közel három órával megérkezett a ringre,

de például a red bullos Sergio Pérez csak kevesebb mint másfél órával a gyakorlás startja előtt "futott be".

Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése előtt a mogyoródi Hungaroringen Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A versenyzők - vérmérsékletüktől függően - állták a rajongók fénykép- és aláírásigényeit: Ricciardo és Sainz például szinte mindenkinél lelassított egy fotóra, ezzel szemben George Russell-lel (Mercedes) szinte lehetetlen volt közös képet készíteni. A paddockban páran meg is jegyezték, a 24 éves brit pilóta az elmúlt években, amikor még a Williams alkalmazottja volt, készségesebb volt a rajongókkal.

A legnagyobb médiaérdeklődésben az élversenyzők - a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes pilótái - mellett Sebastian Vettelnek (Aston Martin) volt része: a négyszeres világbajnok német versenyző csütörtökön jelentette be, hogy a szezon végén befejezi pályafutását.

A paddockban többek között feltűnt Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke és a háromszoros világbajnok skót Sir Jackie Stewart is.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése 14 órakor kezdődik.