Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője, George Russell nagyon jó véleménnyel van Magyarország F1-es versenyéről.

A Mercedes versenyzője, George Russell csütörtökön a csapata sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Magyar Nagydíj esetében „egyben van az egész csomag", és ez teszi közkedveltté a szezon ezen állomását - derült ki az M4Sport oldaláról.

– mondta a brit versenyző.

Russel szereti a magyar pályát Forrás: AFP/Christophe Simon

Szóba került, hogy Magyarországon, de mostanában minden pályán egyre több a fiatal szurkoló. Ennek okát Russell abban látja, hogy az F1 jelenlegi vezetősége helyes lépéseket tesz a sorozat népszerűsítéséért és a szurkolói bázis bővítéséért.

A versenyzés szempontjából a következő lépést a hungaroringi szabadedzések, majd az időmérő edzés fogja jelenteni. Utóbbinak a kevés előzési lehetőség miatt talán nagyobb szerepe van, mint a legtöbb helyszínen. Ilyen szempontból izgalmakat ígér, hogy az előrejelzések szerint van esély az esőre szombaton.

Russell elismerte, a vizes pálya nem mindig „ízlett" a Mercedesnek, összességében mégis reméli, hogy kapnak egy kis segítséget odafentről. „Montrealban nagyon gyorsak voltunk esőben. Nagyon magabiztos voltam ott. Úgy mondanám, elértem a normál szintemet. Silverstone-ban küszködtem, és tudom, miért. Nagyon speciális hétvége volt az ottani a gumik felmelegítése szempontjából. A Q3-ban láttuk, hogy négy-öt kör is kellett a gumik felmelegítéséhez, és én mindig a rossz oldalon álltam, mert talán nem nyomtam eléggé a kivezető körökön."

– vélekedett.