Társoldalunk:

A Mercedes pilótája szerint több olyan helyszínre lenne szükség a Forma 1-ben mint Budapest

2022.07.29. 11:57

A Mercedes versenyzője, George Russell nagyon jó véleménnyel van Magyarország F1-es versenyéről.

A Mercedes versenyzője, George Russell csütörtökön a csapata sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Magyar Nagydíj esetében „egyben van az egész csomag", és ez teszi közkedveltté a szezon ezen állomását - derült ki az M4Sport oldaláról.Ez egy nagyon szenvedélyes város. Mindig szeretek Budapestre jönni. A pálya rendkívüli, az időjárás általában klassz, a város csodálatos. Ez összességében egy nagyszerű élmény. Több ilyen helyre van szükségünk a Forma–1-ben! – mondta a brit versenyző.

Russel szereti a magyar pályátForrás: AFP/Christophe Simon

Szóba került, hogy Magyarországon, de mostanában minden pályán egyre több a fiatal szurkoló. Ennek okát Russell abban látja, hogy az F1 jelenlegi vezetősége helyes lépéseket tesz a sorozat népszerűsítéséért és a szurkolói bázis bővítéséért.

Szerencsés vagyok, hogy most lehetek a Forma–1-ben, láthatom a növekedést. És remélem, folytatni is tudjuk ezt az utat. A versenyzők és Stefano (Domenicali, az F1 elnöke) is nagyon elszánt, hogy folytatódjon a sportág növekedése, és elérjünk olyan helyeket is a világban, ahol jelenleg nem vagyunk jelen. Már most is globálisak vagyunk, de még globálisabbá akarunk válni, el akarunk érni minden kontinenst. Ez kell legyen, a következő lépés.

A versenyzés szempontjából a következő lépést a hungaroringi szabadedzések, majd az időmérő edzés fogja jelenteni. Utóbbinak a kevés előzési lehetőség miatt talán nagyobb szerepe van, mint a legtöbb helyszínen. Ilyen szempontból izgalmakat ígér, hogy az előrejelzések szerint van esély az esőre szombaton.

Russell elismerte, a vizes pálya nem mindig „ízlett" a Mercedesnek, összességében mégis reméli, hogy kapnak egy kis segítséget odafentről. „Montrealban nagyon gyorsak voltunk esőben. Nagyon magabiztos voltam ott. Úgy mondanám, elértem a normál szintemet. Silverstone-ban küszködtem, és tudom, miért. Nagyon speciális hétvége volt az ottani a gumik felmelegítése szempontjából. A Q3-ban láttuk, hogy négy-öt kör is kellett a gumik felmelegítéséhez, és én mindig a rossz oldalon álltam, mert talán nem nyomtam eléggé a kivezető körökön."

A mi időmérős korlátainkkal szerintem az eső jól jönne. Normál viszonyok mellett nem tudnánk megelőzni Red Bullokat és Ferrarikat az időmérőn, de egy kis eső megkeverheti a kártyákat – vélekedett.