Vettel elárulta, kit látna szívesen az utódjaként az Aston Martinnál

Forma-1, Mick Schumacher, Sebastian Vettel, USA Nagydíj 2021, csütörtök
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team and Mick Schumacher of Germany and Haas F1 play a game of jenga in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 21, 2021 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ha rajta múlna, akkor Sebastian Vettel Mick Schumachert ültetné be az Aston Martinba a 2023-as idényben saját maga helyére, de a négyszeres világbajnoknak nincs beleszólása a döntésbe. Honfitársa egyelőre nem gondolkodik a csapatváltáson.

Sebastian Vettel év végi visszavonulásával felszabadult egy ülés az Aston Martinnál. Jelenleg még csak sejteni sem lehet, hogy ki lesz a befutó, hiszen rengeteg a jelölt, igaz, többen már megcáfolták, hogy pályáznának a német pilóta helyére.

Vettel Schumachert látná a legszívesebben a saját helyén Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

Persze az ülés jelenlegi tulajdonosának is megvan a maga véleménye ebben a témában, és el is árulta, hogy kit látna a legszívesebben saját utódjaként. A válasz aligha meglepő, hiszen jó barátjáról, Mick Schumacherről van szó.

Nyilvánvalóan beszéltem szerdán Lawrence [Stroll-lal, az Aston Martin tulajdonosával], és elmondtam neki, hogy nem folytatom

nyilatkozta. – Nagyon röviden beszéltünk arról, hogy mi lehet a következő lépés. Nekem megvan a véleményem. Nagyra tartom Micket, persze nyilván nem vagyok teljesen objektív, mivel nagyon közel állok hozzá. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ő egy nagyszerű pilóta.”

Schumacherrel kapcsolatban már hónapokkal ezelőtt is felröppent a pletyka, hogy akár az Aston Martinnál is kiköthet. Ezek most alighanem újra lángra fognak kapni, de Vettel leszögezte, közvetlen befolyása nincs a kérdésben.

Ő akkor is tanul, amikor mások megállnak a fejlődésben – méltatta honfitársát. – Megvannak a képességei, de még nagyon fiatal, és nincs sok tapasztalata. Szóval nem tudom, ez nem az én döntésem. Ha megkérdeznek, elmondom a véleményem, nem fogom visszatartani,

Schumacher sokakhoz hasonlóan szomorúan vette tudomásul Vettel távozását. Amikor szembesítették a 35 éves versenyző fenti nyilatkozatával, a Haas pilótája leszögezte, hogy jelenleg nem az Aston Martin ülése, hanem leginkább a Magyar Nagydíj érdekli.

Schumacher egyelőre nem gondolkozik a csapatváltáson Forrás: Glenn Dunbar / LAT Images/Motorsport Images/Glenn Dunbar

„Szerintem sok itt a tennivaló, úgyhogy jelenleg erre koncentrálok – jelentette ki. – Azt pedig meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Soha nem mondom, hogy soha, de most Budapestre fókuszálok a Haasszal.”