Társoldalunk:

Hamilton: Van még bőven a tankban

2022.07.27. 12:23

Lewis Hamilton azt mondja, még bőven van tennivalója a Forma-1-ben, miután csak a hatodik pilóta lett a sportág történetében, aki elindult 300 Forma-1-es Nagydíjon. Mióta 2007-ben debütált a sportágban, Hamilton csak egy futamot hagyott ki, a 2020-as Szahír Nagydíjat, miután pozitív lett a Covid-19-tesztje.

Hamilton mérföldkőnek számító teljesítményre készül a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint. Wolff úgy kalkulál, hogy brit képes lesz elérni a rekordot jelentő, 400 Nagydíjon való indulást - ezzel a bravúrral pedig Hamilton minden idők legtapasztaltabb F1-es pilótája lesz.
A Paul Ricardon rendezett futam után Wolff megjegyzéseiről kérdezték Hamiltont, aki azt mondta: Ez nagyon sok verseny! Először is csak hálás szeretnék lenni, hogy eljutottam idáig.De még mindig frissnek érzem magam, és még mindig úgy érzem, hogy rengeteg üzemanyag maradt a tankban. Élvezem, amit csinálok, nagyon büszke vagyok. Minden nap nagyszerű érzés amikor megérkezem a pályára, és ezzel a hihetetlen csapattal dolgozhatok együtt.

- mondta a hétszeres brit világbajnok.

„Jobban élvezek a Forma-1-ben dolgozni, mint valaha."

Nagyszerű emberek vezetik a sportágat, és gyümölcsöző beszélgetéseket folytatunk arról, hogy milyen irányba haladjunk a jövőben. Bártan mondhatom, hogy jobban élvezem a munkát, mint eddig bármikor.

Hamilton további fejlesztésekre éhes
Míg Hamilton alakulata idén visszaesett versenyképességében a 2014-től 2021-ig elért szinte töretlen sikerekhez képest, a brit a Francia Nagydíjon megszerezte idei egyéni, és a Mercedes legjobb eredményét a második hellyel, és hangsúlyozta, hogy vágyik arra, hogy visszatérjen a csúcsra, a dobogó legfelső fokára.
Szeretnék visszatérni a nyerő szériához, de ez időbe telik. Biztos vagyok benne, hogy leülünk valamikor és beszélünk a jövőről az istállóval - mondta Hamilton.
„Kizárólag a Mercedes csapatával szeretném továbbra is folytatni az építkezést.
Az egy dolog, hogy versenyzünk, de a pályán kívül is sokat dolgozunk, igyekszünk többet és jobban csinálni. A Mercedes és én is mindig képesek vagyunk fejlődni, és ha meg tudunk tenni valamit azt meg is fogjuk - utalt a Forma-1-es pályákon kívül végzett közös munkájára a csapattal Hamilton.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK