Társoldalunk:
Hírlevél

Bottas a Tour de France-on segített barátnőjének - videó

2022.07.27. 21:15

Valtteri Bottas elkísérte barátnőjét a női Tour de France-ra, és segített neki és csapatának. A finn pilóta kulacsokat adogatott a Canyon-SRAM bringásainak az elmúlt két napban.

Valtteri Bottas ezen a héten két sporteseményen is részt vesz. Az egyik természetesen a hétvégén esedékes Magyar Nagydíj, amelynek az Alfa Romeo színeiben vág neki. A másik az ebben a formában idén először megrendezett női Tour de France, ahol barátnője, Tiffany Cromwell szerepel.

Bottas besegített barátnőjének

A finn versenyző elkísérte őt a keddi és a szerdai szakaszra, és ha már ott volt, feladatot is kapott. Bottas kiállt az út szélére, és a hatalmas sebességgel száguldó ausztrál bringásnak, valamint a Canyon-SRAM többi tagjának vízzel teli kulacsokat osztogatott, hogy a verseny közben tudjanak frissíteni. Az egyik ilyen pillanatot fel is töltötte saját közösségi médiás felületeire. A 32 éves versenyző a szerdai szakasz előtt egy rövid interjút is adott.

Szerintem ezt nem lehet máshoz hasonlítani, van egy különlegesen szép hangulata – nyilatkozta azEurosportnak. –Ez az első Tour de France a nők számára, és szerintem mindenki izgatott, hogy végre megrendezik. Én egészen biztosan az vagyok.”

A női Tour de France-ot ebben a formában most először rendezik meg. 2014-től 2021-ig csupán egynapos versenyt tartottak a férfiak számára kijelölt szakaszok közül az egyiken. A mostani kiírás viszont már nyolc napból áll: múlt hét vasárnap, a férfiak számára rendezett Tour utolsó szakaszának napján indult, és egy héttel később ér véget.

Bottas a harmadik és a negyedik szakaszon segédkezett, de már nem sokáig maradhat, hiszen csütörtökön már a Hungaroringen lesz jelenése. „Ma még itt leszek, de sajnos este el kell mennem, mert ezen a hétvégén van egy kis dolgom Budapesten” – utalt a valójában természetesen Mogyoródon megrendezett Magyar Nagydíjra. 

Bottas hamarosan a Hungaroring felé veszi az iránytForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Barátnője egyébként a hetvenegyedik helyen fejezte be a szerdai szakaszt, hivatalosan 14:10 másodperccel lemaradva a győztes Marlen Reusser mögött. Cromwell négy szakasz után a hatvanhatodik pozíciót foglalja el az összetettben, 18:23 másodperccel lemaradva a listavezető Marianne Vos előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK