Fontos információkat tettek közzé a Magyar Nagydíjjal kapcsolatban

Forma-1, Magyar Nagydíj, rajt
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15, Valtteri Bottas driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 battle for position into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fontos közlekedési információkat osztott meg a honlapján, amelyek a Magyar Nagydíj hétvégéjére kilátogatókat, valamint a környéken élőket is érintik. A helyszínre utazókat arra kérik, hogy időben induljanak el.

A hétvégén rendezik a Magyar Nagydíjat, amely hatalmas érdeklődésre tart számot, és rekordmennyiségű néző előtt fog zajlani. Éppen ezért idén különösen nagy forgalomra kell készülni az utakon, és fontos, hogy mindenkihez eljussanak a közlekedéssel kapcsolatos információk.

A héten ismét Magyarországra látogat a Forma-1 mezőnye Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közzétette, hogy milyen változásokra kell készülni a hétvége előtt, alatt, illetve közvetlenül utána. Ezek közül a legfontosabb, hogy Szilasligeten, Mogyoródon, a Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton, valamint az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényénél forgalmirend-változások lesznek. Erről itt lehet részletesebben tájékozódni.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben a versenypálya környékén, illetve az odavezető utakon.

Fontos, hogy a szabálytalanul parkoló autókat elszállítják, és a tulajdonosok csak a bírság és a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza.

Ami a tömegközlekedést illeti, a szokás szerint sűrített járatokkal és megnövelt kocsiszámmal üzemelő, az Örs Vezér teréről induló H8-as hévvel lehet a legkönnyebben megközelíteni a helyszínt. A közleményben továbbá szerepel, hogy a futam után a forgalomtól függően a rendőrség egyirányúsíthatja az utakat. A közlekedés folytonosságát egyébként minden érintett útszakaszon rendőri irányítás, illetve tájékoztató táblák segítik.

A rendőrség arra kéri a kilátogatókat, hogy korán induljanak el, mert a beléptetés hosszú időt vesz igénybe.

Ami pedig a mogyoródi lakosokat illeti, a nagy érdeklődésre való tekintettel csak akkor szálljanak gépkocsiba, ha feltétlenül szükséges, és „a megszokottnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek".

Rekordszámú néző várható a mostani hétvégén Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Magyar Nagydíj eseményei csütörtöktől vasárnapig zajlanak. A rendezvény biztosítása ezúttal is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság feladata, és a korábbi évekhez hasonló létszámú rendőri erő vesz benne részt. Ebben az időszakban a pálya közelében ideiglenes rendőrőrs fog működni, melynek elérhetőségeit később teszik közzé. Emellett a megyei főkapitány hétfő 12 órától jövő hétfő reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területére, az M0-s autóút teljes hosszára, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös és M6-os autópályák, illetve autóutak Pest megyei szakaszára, valamint az útszakaszokon lévő parkolókra és pihenőkre.