Társoldalunk:

Fontos információkat tettek közzé a Magyar Nagydíjjal kapcsolatban

2022.07.27. 15:33

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fontos közlekedési információkat osztott meg a honlapján, amelyek a Magyar Nagydíj hétvégéjére kilátogatókat, valamint a környéken élőket is érintik. A helyszínre utazókat arra kérik, hogy időben induljanak el.

A hétvégén rendezik a Magyar Nagydíjat, amely hatalmas érdeklődésre tart számot, és rekordmennyiségű néző előtt fog zajlani. Éppen ezért idén különösen nagy forgalomra kell készülni az utakon, és fontos, hogy mindenkihez eljussanak a közlekedéssel kapcsolatos információk. 

A héten ismét Magyarországra látogat a Forma-1 mezőnyeForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közzétette, hogy milyen változásokra kell készülni a hétvége előtt, alatt, illetve közvetlenül utána. Ezek közül a legfontosabb, hogy Szilasligeten, Mogyoródon, a Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton, valamint az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényénél forgalmirend-változások lesznek. Erről itt lehet részletesebben tájékozódni.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben a versenypálya környékén, illetve az odavezető utakon. Fontos, hogy a szabálytalanul parkoló autókat elszállítják, és a tulajdonosok csak a bírság és a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza.

Ami a tömegközlekedést illeti, a szokás szerint sűrített járatokkal és megnövelt kocsiszámmal üzemelő, az Örs Vezér teréről induló H8-as hévvel lehet a legkönnyebben megközelíteni a helyszínt. A közleményben továbbá szerepel, hogy a futam után a forgalomtól függően a rendőrség egyirányúsíthatja az utakat. A közlekedés folytonosságát egyébként minden érintett útszakaszon rendőri irányítás, illetve tájékoztató táblák segítik.

A rendőrség arra kéri a kilátogatókat, hogy korán induljanak el, mert a beléptetés hosszú időt vesz igénybe. Ami pedig a mogyoródi lakosokat illeti, a nagy érdeklődésre való tekintettel csak akkor szálljanak gépkocsiba, ha feltétlenül szükséges, és „a megszokottnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek". 

Rekordszámú néző várható a mostani hétvégénForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Magyar Nagydíj eseményei csütörtöktől vasárnapig zajlanak. A rendezvény biztosítása ezúttal is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság feladata, és a korábbi évekhez hasonló létszámú rendőri erő vesz benne részt. Ebben az időszakban a pálya közelében ideiglenes rendőrőrs fog működni, melynek elérhetőségeit később teszik közzé. Emellett a megyei főkapitány hétfő 12 órától jövő hétfő reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területére, az M0-s autóút teljes hosszára, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös és M6-os autópályák, illetve autóutak Pest megyei szakaszára, valamint az útszakaszokon lévő parkolókra és pihenőkre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK