Társoldalunk:

Daniel Ricciardo úgy véli, hogy megtalálta az MCL36-os autó legnagyobb problémáját

2022.07.27. 10:20

Daniel Ricciardo szerint abroncskezelési problémák állnak a hátterében, annak hogy képtelen egyenletes versenytempót tartani a McLaren MCL36-tal, és jóval rosszabb a teljesítménye a 2022-es szezon során, mint Lando Norrisnak. 

Ricciardo a kilencedik helyen végzett a Francia Nagydíjon, csapattársa, Lando Norris pedig a hetedik pozícióban fejezte be a vasárnapi versenyt. Önmagában az is elég negatív lett volna a wokingiaknak, hogy mindkét autójukat megelőzte az Alpine, Esteban Ocon személyében, ami azt eredményezte, hogy a francia alakulat átvette a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban a McLarentől, akik így az ötödik helyre csúsztak vissza.
Ezt követően Ricciardo nehezményezte, hogy képtelen volt több körön keresztül következetesen, egyenletes tempón autózni.
"[Esteban] Ocon mögöttem indult, és előttem ért célba" - mondta Ricciardo a médiának.
„Mindent megtettem, hogy visszatartsam, de szerintem egyszerűen túl gyors volt, nekem pedig nem volt meg a kellő sebességem.A futam első részében még tudtam kapaszkodni az előttem lévőkhöz, de aztán a verseny feléhez érkezve nőtt a távolság, és már nem tudtam tartani a helyemet. Hiányzik az extra tapadás és az extra kis sebesség, ami ahhoz kellene, hogy egy teljes versenyt végig, ugyanazon a tempón tudjak teljesíteni."

- panaszkodott az ausztrál.

Ha jó köridőt futok az egyik körben, akkor a következőben elég sokat veszítek, szóval még bőven van min dolgoznunk. Nem érzem, hogy fejlődnék az abroncsokkal, pedig mindig igyekszem nagyon figyelni rájuk. Továbbra se érzem azt a tapadást, mint ami például az Alpine-nak megvan.

Ricciardo folyamatosan szenved az idei szezonban
Ricciardónak nem akar összeállni a 2022-es szezon. Mindössze 19 pontot szerzett Norris 70 pontjához képest, ami elindította a pletykákat, hogy az ausztrál elhagyhatja a McLarent a szezon végén.Ahogy azt megírtuk, Ricciardo a közösségi oldalain cáfolta, hogy bármilyen beszélgetések folynának a csapatnál a távozásáról. A konstruktőri rangsorban a McLaren ötödik helyre való visszaesése távol áll Zak Brown elképzeléseitől, aki azt a célt tűzte ki maga elé a szezon elején, hogy felzárkóznak a Red Bull és a Ferrari mögé. Alpine csapatnak 93 pontja van jelenleg, a wokingi alakulat 4 ponttal van lemaradva mögöttük.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK