Vágólapra másolva!
Verstappen az előző hétvégén megnyerte a Francia Nagydíjat, miközben Charles Leclerc hibázott, a holland pedig így 63 pontra növelte az előnyét a Ferrari monacói versenyzőjéhez képeast az egyéni világbajnoki pontversenyben. Ezek ellenére a holland világbajnok kemény küzdelemre számít a Ferrari legyőzését illetően a Magyar Nagydíjon.

Verstappen arra számít, hogy a Ferrari nagyon erős lesz a Magyar Nagydíjon, és a hungaroringi pálya lassú kanyarjai valószínűleg kedvezni fognak az F1-75 menettulajdonságainak és egykörös tempójának. A Francia Nagydíj után Verstappen akár hátra is dőlhetne, de ehelyett figyelmeztetett, hogy még sok a tennivaló ahhoz, hogy megszilárdítsa az előnyét a következő versenyek során, nem szabad lankadnia a figyelmének.

Verstappen továbbra is koncentrált szeretne maradni

- mondta Verstappen a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak.

A 2022-es F1-es szezon 12 fordulója után Verstappen hét Nagydíjat nyert Leclerc három futamgyőzelméhez képest, de a Ferrari az elmúlt három futamból kettőt győzelemmel zárt, és zsinórban hármat is megnyerhetett volna, ha Leclerc nem hibázik Franciaországban.
A konstruktőri vb pontversenyben a Red Bullnak 396 pontja van, 82 ponttal vezet a Ferrari előtt.