Pérez elaludt, vagy tequilát ivott - óriási a balhé a Red Bull csapatnál

Formula 1 Lenovo Grand Prix de France 2022,22,Action,Aktion,Formel 1,Le Castellet,motorsport,Paul Rica Horizontal
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 24: Sergio Perez (MEX), Oracle Red Bull Racing, George Russell (GBR), Mercedes-AMG Petronas Formula One Team compete at the Circuit Paul Ricard during the Formula 1 Lenovo Grand Prix de France in Le Castellet, France on July 24, 2022. Hasan Bratic / Anadolu Agency (Photo by Hasan Bratic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnapi Forma-1-es Francia Nagydíj utolsó pár körének legizgalmasabb jelenete az volt, amikor a virtuális safety car eltűnése után Sergio Pérez elaludt és a mögötte jövő George Russel megelőzte. Pérez ezzel elvesztett egy dobogós helyet, amely Russel ölébe pottyant. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem is hagyta annyiban a dolgot, a balhé már a leintés után kitört.

Helmut Marko szerint egészen döbbenetes, ami történt. A csapatfőnök a következő mondattal esett neki a versenyzőnek: "Nem tudom, hogy mit ittál, tequilát, vagy valami mást, de ez rettenetes volt." Helmut Marko nem elégedett meg ennyivel, tovább folytatta: "Pérez az újraindításnál pontosan olyan volt, mint egy szikla. Úgy aludt, mint a kő."

Pérez azzal védekezett, hogy téves információkat kapott a virtuális biztonsági autós fázisról az FIA-tól.

A Francia Nagydíjat az élről kieső Charles Leclerc mögött autózó és a monacói ütközése után szinte végig vezető holland Verstappen nyerte, akinek az előnye az összetettben már 63 pont.

Forrás