Társoldalunk:

Kétségbeesett kiabálás: Charles Leclerc szokatlan hibájától hangos a nemzetközi sajtó

2022.07.25. 10:17

A nemzetközi sajtó elsősorban a világbajnoki címvédő Max Verstappen "könnyed sikeréről", valamint a kicsúszásáig az élen álló Charles Leclerc-nek, a Ferrari monacói versenyzőjének vezetői hibájáról és "kétségbeesett kiabálásáról" írt a vasárnapi Forma-1-es Francia Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:
The Guardian:
"Ha az idei Forma-1-es szezon izgalmak helyett szép csendben ér majd véget, akkor a Francia Nagydíj bizonyára azt a pillanatot jelenti majd, amikor megszűnt az izgalmas befejezés lehetősége".
Daily Mail:
"Charles Leclerc a már jól ismert módon kiáltotta bele a rádióba: +neeeee+. Nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen szinte hihetetlennek tűnt a hibája, amit aztán a sajtónak bevallott. Szerencsére a monacói versenyző nem sérült meg, és csüggedten sétált vissza a boxba".

Spanyolország:
Marca:
"Max Verstappen az előzetes várakozással ellentétben könnyedén nyerte meg a Francia Nagydíjat. Charles Leclerc a rajttól kezdve kézben tartotta a futamot, és már épp távolodni kezdett legnagyobb ellenfelétől, amikor a nyújtott kanyarban váratlanul kicsúszott és a gumifalnak ütközött. Méltatlan hiba volt ez egy olyan versenyzőtől, aki világbajnok akar lenni és állítólag a Ferrari elsőszámú pilótája".

Leclerc szokatlan hibája a vb-címébe kerülhetForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Olaszország:
La Repubblica:
"Charles Leclerc és az ő kétségbeesett kiabálása egy furcsa és tőle szokatlan hiba után. Búcsú a Francia Nagydíjtól és talán a világbajnoki címtől is".

Svájc:
Blick:
"A világbajnoki címvédő Max Verstappennek nem lesz nehéz dolga 2022-ben is vb-t nyerni".
Tages-Anzeiger:
"Az élen álló Charles Leclerc a gumifalba katapultált Ferrarijával együtt. Az ellenfelek hibáinak köszönhetően a Mercedes csapata az idénybeli legjobb eredményét érte el".