Társoldalunk:
Hírlevél

Legendás és botrányos Schumacher-győzelmeket hozó Ferrarit kínálnak eladásra

2022.07.25. 18:38

1998-ban mind a négy versenyét megnyerte ezzel a kasztnival a német pilóta, aki abban az évben az utolsó pillanatig harcolt a vb-címért az erősebb McLarent vezető Mika Häkkinennel.

Árverésre hirdeti Michael Schumacher 1998-as, F300 kódjelű Ferrariját a Sotheby's aukciósház. A német legenda ezzel a kocsival vívott először hatalmas csatát a bajnoki címért a mclarenes Mika Häkkinennel, és az erősebb rivális ellen csak az utolsó futamon kapott ki végleg.

Az árverésre augusztus 18. és 20. között kerül sor Kaliforniában, a becslések szerint 6-8 millió dollárért kelhet el a 187-es kódjelű kasztni, amely 1999 került egy magánszemély tulajdonába.

German Ferrari driver Schumacher 1998-banForrás: AFP/Eric Cabanis

Az autó négy futamon (Kanadai, Francia, Brit, Olasz Nagydíj) vett részt, és mind a négyen győzött vele Schumacher, aki összesen hatszor nyert 1998-ban. A négy győzelemből három ráadásul különleges a német klasszis sikerekkel teli életrajzában: Kanadában és Angliában egy 10 másodperces stop&go büntetés ellenére nyert, és utóbbi alkalommal hatalmas vita alakult ki amiatt, hogy az utolsó körben töltötte le azt, és a bokszutcában szelte át a célvonalat. Az Olasz Nagydíjon pedig szenzációs manőverrel előzte meg Häkkinent és egyenlítette ki az állást a bajnokságban a szezon vége előtt két futammal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK