Társoldalunk:

Kevésen múlt egy kínos ütközés Vettel és a csapattársa között

2022.07.25. 15:11

A német azzal vádolta előtte célba érő csapattársát, szándékosan befékezett előtte az utolsó kanyarnál, hogy így törje meg a lendületét. Majdnem összeütköztek emiatt, Lance Stroll kifejtette a saját szemszögéből az eseményeket.

A csapatok rangsorában az utolsó előtti helyen álló Aston Martin Lance Stroll 10. helyének köszönhetően 1 ponttal távozott a Francia Nagydíjról. Közvetlenül mögötte csapattársa, Sebastian Vettel futott be, és nem sokon múlt, hogy az utolsó kör utolsó kanyarjában összeütközzenek.

Stroll nem az ideális íven fordult be, mert védekeznie kellett, így Vettel elméletileg kedvezőbb pozícióból gyorsíthatott volna ki, és a célvonalig talán legyorsulta volna márkatársát. Viszont maradt az "elméletileg", mert a forduló közepén Stroll szinte megállt, és Vettel kis híján beleszaladt.

A német versenyző úgy érezte, csapattársa szándékosan akadályozta. „Nyilvánvalóan még egyszer a fékre taposott a kigyorsítás előtt, ami meglepett. Ez megakasztotta a lendületemet" – mondta. A The Race újságírója nem látott fékezésre utaló jelet az adatok és a felvételek alapján, inkább úgy véli, Stroll késleltette a kigyorsítást és megvárta amíg elkanyarodik az autó.

Az érintett tagadta, hogy kockázatos manővert akart. „A kanyar kijáratánál megcsúszott a kocsi, nagyon kipörögtek a kerekek. Nem voltam felelőtlen, bárki ellen ugyanígy védekeztem volna " – mondta.

Vettel mérgében a kezével gesztikulált, a levezető körben pedig meg sem szólalt a rádión.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK