Társoldalunk:

A Mercedes csapatfőnöke szerint Hamilton még legalább száz futamon rajthoz állhat

2022.07.24. 12:15

Lewis Hamilton a 300. versenyére készül, csapatfőnöke Toto Wolff még a végét sem látja az együttműködésüknek.

A Francia Nagydíjon (14:25, M4 Sport) a Forma–1 történetének hatodik versenyzőjeként lép a 300 nagydíjon rajtolók klubjába Lewis Hamilton. A brit versenyző a 41-et jövő héten betöltő Fernando Alonso után a mezőny második legidősebb tagja, ám a visszavonulás egyelőre nem is téma nála. A szerződése 2023 végéig szól a Mercedesszel, és mint azt Toto Wolff szombaton elhintette, ők készek az együttműködésük folytatására - derült ki az M4Sport oldaláról.

Toto Wolff szerint Hamilton sokáig versenyezhetForrás: AFP/Kenan Asyali

A Mercedes csapatfőnöke a mérföldkő kapcsán elmondta: Pár hete arról beszéltünk, hogy milyen hosszú lehet az együttműködésünk, az öttől tíz év került szóba. Szóval akár a négyszázig is eljuthatunk – jelentette ki az osztrák nem teljesen komolyan. További 100 versenyt egyébként nagyjából négy további szezonnal érhetne el Hamilton Ha ezt célba venné, Alonso-korúként, 41 évesen is az F1-ben kéne versenyeznie. Wolff nevetve hozzátette: Valaki azt mondta, nem kéne megelégedni egyszerűen a nyolcadik bajnoki címmel, miért nem veszi célba a tízet?

Három további elsőség végül is még belefér a legalább négy szezonba.

Hamiltonnak a mostani a leghosszabb F1-es nyeretlenségi sorozata. Legutóbb a múlt évi Szaúd-arábiai Nagydíjon ért célba elsőként, azóta 12 futamot rendeztek. A 2007 óta íródó karrierje során eddig valamennyi szezonjában aratott legalább egy győzelmet, és ilyen sokáig egyik évében sem tartott, mire jött az első diadala. Bár közel továbbra sincs e sorozat megtöréséhez, a brit még mindig hiszi, hogy a Mercedes a második félévben képes lehet újra nyerni. Ha összejönne neki, a 300-asok különcévé válna.