Társoldalunk:

Rosberg biztos benne, hogy Verstappen és Leclerc viszonya elmérgesedik

2022.07.24. 13:03

Nico Rosberg elárulta, meglepte, hogy a világbajnoki csata hevében még egy apró konfliktus sem alakult ki Max Verstappen és Charles Leclerc között. A 2016-os idény győztese szerint azonban ez hamarosan megváltozik.

Bár az idény bizonyos szakaszaiban nem feltétlenül tűnt így, a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is alapvetően kétszereplős a világbajnoki küzdelem. Azonban Max Verstappen és Charles Leclerc párharca a pályán és azon kívül is nagyon más, mint a holland pilóta Lewis Hamilton elleni csatája. Nico Rosberg szerint viszont ez nem sokáig lesz így. 

Leclerc és Verstappen kapcsolata sokkal jobb a tavalyi bajnokesélyesek mindenkori viszonyánálForrás: AFP/Lluis Gene

Míg Verstappen és Hamilton között több mint 12 és fél év a korkülönbség, addig a címvédő mindössze 16 nappal idősebb mostani riválisánál. Ez megmagyarázza, hogy jó viszonyban vannak, és nem csak akkor elegyednek szóba egymással, amikor nagyon muszáj, ahogyan az a tavalyi bajnokaspiránsok között történt. Azonban az eddigi tizenegy futamhétvége bőven nyújtott lehetőséget arra, hogy ez a kapcsolat megromoljon egy ütközésnek, vagy legalább egy vitás esetnek köszönhetően, de ez mostanáig nem történt meg, amire Rosberg előzetesen nem számított.

Őszintén szólva ez nagyon meglep, mert sokszor vívtak szoros kerék a kerék elleni csatát – nyilatkozta a Williams és a Mercedes egykori versenyzője, aki jelenleg a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedik. –Az, hogy még csak egy vitatott pillanat sem volt, óriási meglepetés.”

Persze hozzá kell tenni, hogy Verstappen és Hamilton között sem azonnal tört ki a háború 2021-ben, hiszen a silverstone-i ütközés már a tizedik nagydíjhétvégén történt. Rosberg arra számít, hogy inkább előbb, mint utóbb a mostani ellenfelek viszonya is megromlik egy pályán történt esetnek köszönhetően.

Még a házamat is feltenném erre – jelentette ki magabiztosan. – Nem fog az egész szezonban kitartani [a jó kapcsolat]. Azzal, hogy annyiszor mennek kerék a kerék ellen, el kell jönnie egy pillanatnak, amikor lesz egy összetűzés, vagy a vélemények különbözni fognak egy incidenssel kapcsolatban. Meglátjuk. Szurkolóként persze szeretnénk, hogy a dolgok kicsit felforrósodjanak, és biztos vagyok benne, hogy ezt hamarosan meg is kapjuk.” 

Rosberg úgy véli, a két rivális hamarosan összetűzésbe keveredik a pályánForrás: AFP/Jure Makovec

Rosberg jóslata akár már most, a Francia Nagydíjon is valósággá válhat, hiszen Leclerc és Verstappen egymás mellől indulnak az első rajtsorból. Ha pedig valóban történik valami a két bajnokesélyes között, akkor ismét puskaporos hangulatban érkezhet a mezőny a Hungaroringre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK