Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez megmentette a szörnyen induló hétvégéjét a hirtelen formajavulással

2022.07.23. 19:15

Max Verstappen és Christian Horner is kíváncsian várja, hogy a Ferrari vagy a Red Bull stratégiája lesz eredményesebb, miután a kvalifikáción Charles Leclerc a remek csapatmunkának is köszönhetően ismét elorozta az első rajtkockát a címvédő elől. Sergio Pérez ugyanakkor annak örül, hogy az időmérőre sikerült összeszednie magát, és a végére a csapattársát is megközelítette.

Max Verstappen a harmadik szabadedzés sikere után reménykedhetett akár a pole pozícióban is, végül a második rajkocka jutott számára Charles Leclerc mögött. A monacóival szemben a Q3-ban előbb csak nyolcszázados volt a lemaradása, ám az idei hetedik pole-ját szerző pilóta végül három tizeddel volt gyorsabb a hollandnál – ez a különbség annak is köszönhető, hogy a motorcsere miatt az utolsó sorból induló Carlos Sainz szélárnyékkal segítette a csapattársát.

A tavalyi Le Castellet-i győztes Verstappen idén hatodszor indulhat Leclerc mellől az első sorbólForrás: AFP/Eric Gaillard

„Ha valaki rajthelybüntetést kap, az egy szokásos stratégia, hogy segítse a csapattársát, hiszen ilyenkor ketten egy jó eredményért küzdenek. Ezzel nincs semmi gond, teljesen érthető, miért tettek így – nyilatkozta Verstappen a Sky Sportsnak. – [A Ferrarihoz képest] máshol vagyunk gyorsak: mi az egyenesekben, míg ők a gyors kanyarokkal teli hármas szektorban; így érdekes lesz látni, hogy a holnapi hőségben melyik a jobb stratégia a győzelemre."

A szabadedzések során szenvedő, és a Verstappen-Leclerc-Sainz trióhoz képest komoly lemaradásban lévő Sergio Pérez kihozta a maximumot az időmérőjéből a harmadik hellyel. Az utolsó körével ráadásul az addigi legjobb idejét futotta, és 159 ezredre megközelítette a második helyen végző csapattársát.

Remek feltámadás az eddig szörnyen sikerült hétvégén – összegezte Pérez az F1TV-nek. – Végig szenvedtem az autó egyensúlyával, úgyhogy örülök, hogy sikerült egy egész jó kört teljesítenem, és egy jó helyezést elérnem. A Ferrari viszont végig nagyon erős volt, de remélhetőleg holnap komoly harcra tudjuk őket kényszeríteni, a támadási lehetőségek kihasználása lesz a kulcs."

Christian Horner csapatfőnök elégedett volt az eredménnyel, és előrevetítette, hogy egy izgalmas futam vár a pilótáira Charles Leclerc ellen.

„Ez egy kettő az egy elleni szituáció volt, ami mindig érdekes és megváltoztatja a stratégiát – utalt Horner a Ferrari csapatmunkájára Verstappennel szemben. – Checo tegnap szenvedett, így jó volt látni, hogy ma felzárkózott és megtalálta a tempóját. A második-harmadik hely egyáltalán nem rossz, sok minden elképzelhető innen a futamon. Holnapra forró, szeles időt mondanak, így izgalmas csata elé nézünk.Ha az első gumik kibírják és közel tudunk maradni Charles-hoz, a tavalyi itteni verseny és az idei szezon tapasztalatai alapján nem lehetetlen az előzés."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK