Társoldalunk:

Hamiltonra rémisztő jövő vár a történelem alapján

2022.07.22. 06:48

A 300. vagy későbbi versenyén még soha, senki sem nyert futamot a Forma-1-ben. A brit ehhez a mérföldkőhöz érkezik a hétvégén, és megnevezte, karrierjében kit érzett a legkeményebb ellenfelének.

A hétvégi Francia Nagydíj lesz Lewis Hamilton 300. versenye. A Forma-1 legtöbb győzelmet szerző pilótája a hatodik, aki eléri ezt a számot, de a statisztika nem sok jóval kecsegtet neki: Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Jenson Button, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso sem győzött azután, hogy eljutott idáig.

Hamilton azért valamivel erősebb autót vezet, mint anno az említett pilóták, így van sansza rá, hogy megtörje a 300+ futamos versenyzők átkát.

A hétszeres bajnokot arról kérdezték a jubileum kapcsán, hogy kit érzett a pályafutása során a legerősebb ellenfelének, és ő Fernando Alonsót nevezte meg. Vele 2007-ben csapattársak voltak a McLarennél, és Hamilton újoncként rögtön a vb-címért harcolt ellene, valamint a ferrarisok ellen.

„Nehéz megmondani, ki volt a legerősebb ellenfél, mert minden küzdelemben más élethelyzetben vagyunk – nyilatkozta. – Nyers tempóban Fernando volt [a legkeményebb]."

„Emlékszem, mekkora kihívás volt Fernando csapattársának lenni 22 évesen. Mentálisan még fiatal voltam. A képességeim megfelelők voltak, de hatalmas terhet jelentett egy olyan kiválóság ellen menni, mint Fernando."

Lewis HamiltonForrás: AFP/Jure Makovec

Akadt néhány szép csatánk, bárcsak több lett volna.„Remélem, folytatja a versenyzést, és akkor lehet még a jövőben."

Alonso sem fukarkodott vetélytársa dicséretével. „Őszintén szólva, nem sokat változott. Már 2007-ben is megvolt a tehetsége, most is megvan, de már sok tapasztalattal is rendelkezik. Kimagaslóan jó pilóta, a sportágunk legendája" – mondta.

Annak idején valószínűleg senki sem gondolta, hogy hét bajnoki címet fog nyerni, mint Michael.„Lenyűgöző a karrierje. Elképesztő, amilyen csapatot az elmúlt években felépítettek a Mercedesnél. Gratulálok a 300-hoz."

A jubileuma előtt pedig különleges dologgal készült Hamilton: egy hűtőkamrában, bokszkesztyűben harcolt a július közepi európai hőséghullám ellen. A neves évforduló kapcsán pedig annyit tett hozzá, " jobb, ha nem is gondolok rá, mert csak arra emlékeztet, hogy mennyire öreg vagyok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK