Társoldalunk:
Hírlevél

Sainz elszólhatta magát, szinte biztosan a mezőny végéről fog rajtolni

2022.07.22. 21:17

A Francia Nagydíj pénteki napja után Carlos Sainz és Charles Leclerc is kiemelte, hogy bár az egykörös tempó remek volt, a hosszú etapokon van még hova fejlődniük. A spanyol pilóta sokatmondó kijelentést tett a büntetésével kapcsolatban.

A végeredményre pillantva remekül alakult a Ferrari számára a Francia Nagydíj pénteki napja, különösen a második szabadedzés. A késő délutáni tréningen a két Ferrari végzett az élen, a harmadik Max Verstappen pedig már 55 századdal elmaradt az élen záró Carlos Sainztól. 

Sainz szinte biztosan a mezőny végéről rajtol - galériaForrás: Hans Lucas via AFP/Xavier Duvot / Hans Lucas/Xavier Duvot

A spanyol pilóta ennek fényében nem volt elégedetlen a leintés után, ám azt is kiemelte, hogy a hosszú etapokon még nem állt össze minden. Ez egyébként a köridőkből is látszott, hiszen a holland pilóta valamivel gyorsabb volt a Ferrariknál a közepes gumikon.

Ez egy pozitív nap volt. Úgy tűnik, hogy a fejlesztések jól működnek, és jól éreztem magam az autóban, különösen a gyorskörökönnyilatkozta Sainz. – A hosszú etapok egy kicsit nagyobb kihívást jelentettek a szemcsésedés miatt. Az biztos, hogy a magas hőmérséklet fontos tényező volt, és alaposan meg kell vizsgálnunk, hogyan tudjuk a legjobban óvni a gumikat.”

Sainz helyzetét jelentősen megnehezíti, hogy jelen állás szerint legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről rajtolhat, miután vezérlőelektronikát cseréltek az autójában. Ennek fényében még fontosabb, hogy a futamon is jól muzsikáljon a Ferrari.

Tekintettel arra, hogy vasárnapra büntetést kapok, most arra kell koncentrálnunk, hogy az autót felkészítsük a versenyre – fogalmazott az egyszeres futamgyőztes. – Van még hova fejlődni, úgyhogy megyünk tovább.”

Ezzel kapcsolatban Will Buxton, az F1 riportere osztott meg egy érdekességet Twitteren. Sainz a sajtóbeszélgetésen is azt fejtegette, hogy mennyire nehéz dolga lesz, de minden bizonnyal elszólta magát, mert úgy fogalmazott, hogy a „büntetései miatt”. Amikor a brit újságíró kijelentette, hogy a nyilvánosság csak egy szankcióról tud, egy sokatmondó pillantás, majd nevetés volt a válasz. Ennek tudatában már-már borítékolható, hogy egyéb alkatrészeket is ki fognak cserélni, aminek következtében a 27 éves versenyző a mezőny végéről indul. 

Leclerc is elégedett volt az egykörös tempóvalForrás: Hans Lucas via AFP/Xavier Duvot / Hans Lucas/Xavier Duvot

Ami Leclerc-t illeti, a monacói pilóta 101 ezreddel maradt el csapattársától. A világbajnoki tabella második helyezettje hasonlóan látja a helyzetet, mint Sainz: szerinte is a hosszú etapokon kell javulniuk, és óvniuk kell az abroncsokat.

Elég jól mentek az edzések – kezdte. – Az időmérős tempónk nagyon jó volt, így most a versenytempóra koncentrálunk. A gumikezelés kulcsfontosságú lesz, mivel a hőmérséklet nagyon magas lesz ezen a hétvégén. Bízom benne, hogy vasárnapra minden készen fog állni, hiszen tudjuk, hol kell javulnunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK