A felháborító F1-es lopások után intézkedéseket vezetnek be

Forma-1, Osztrák Nagydíj 2022, vasárnap, szurkolók
Fans light flares during the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, during the Formula One Austrian Grand Prix on July 10, 2022. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
Több szurkoló pályaelemeket tulajdonított el az Osztrák Nagydíj helyszínéről, ezért a hasonló esetek elkerülése végett a továbbiakban kamerákkal fogják figyelni a közönséget a leintés után.

Az Osztrák Nagydíjon sok bajt okoztak a szurkolók, legalábbis egy részük. A két héttel ezelőtti versenyen azzal keltettek felháborodást az érintettek, hogy éljeneztek Lewis Hamilton balesetekor, valamint nagy visszhangot kapott az az eset, hogy a lelátón rasszista és homofób megnyilvánulásokkal szidtak néhány nézőt.

A Racingnews365.com arról számolt be, hogy emellett lopások is történtek.

De nem másokat, hanem a pályát fosztogatta néhány szenvedélyes(?) néző, ahogy a leintés után lehetőségük nyílt bemenni a pályára.

A hírek szerint reklámtáblákat és egyéb jelzéseket (feltehetően féktáv jelző táblákat és hasonló elemeket) markoltak fel relikviának.

Szurkolók az Osztrák Nagydíjon Forrás: AFP/Joe Klamar

A szakoldal az F1 egyik szóvivőjétől azt az információt kapta, hogy a Francia Nagydíjtól ezért kamerákkal fogják pásztázni a leintés utáni eseményeket, és akit rajtakapnak, hogy eltulajdonít bármit a pálya felszereléséből, azt feljelentik és vádat emelnek ellene.