Társoldalunk:

Korábbi menedzsere a legenda díjátadóján is kifakadt Michael Schumacher családjára

2022.07.21. 07:37

Mint megírtuk, szerdán tartományi kitüntetést kapott Michael Schumacher. A ceremóniát követően nemcsak a hétszeres világbajnok korábbi csapatfőnöke, Jean Todt, hanem egykori menedzsere, Willi Weber is elmondta véleményét, amiben ismét kritizálta Schumacher családját.

Weber már az elmúlt években sem volt mindig elnéző a Schumacher famíliával, mi is többször írtunk arról, amikor nyilvánosan mondta el, hogy ő sem tud semmit a hétszeres világbajnok állapotáról a 2013-as síbalesete óta, ezt pedig felháborítónak tartja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Az egykori menedzser azután is megvádolta Schumacheréket, hogy Michael nevében a felesége, Corinna és a lánya, Gina átvette Észak-Rajna-Vesztfália legmagasabb tartományi kitüntetését Kölnben.

„Kezdetben megértettem a helyzetet, mivel én is mindig mindent megtettem Michaelért, hogy megvédje a magánéletét – nyilatkozta Weber. – De azóta csak hazugságokat hallottunk tőlük. Évekkel a baleset után azt mondtam magamban, hogy vigyázzak a családra, mert így tudok segíteni a helyzeten. Több százszor próbáltam felvenni a kapcsolatot Corinnával, de nem válaszolt. Felhívtam Jean Todtot [Schumacher ferraris csapatfőnökét] is, hogy megkérdezzem, bemenjek-e a kórházba, de azt mondta, hogy »várjak, még túl korai«. Nem számítottam ilyen viselkedésre, és még mindig dühös vagyok emiatt. Távol tartottak, mondván, »túl korai«. Hát, most már túl késő. És ennek már kilenc éve. Talán csak el kellene mondaniuk az igazságot. Olyan volt számomra, mintha a fiam lenne. Még ma is fáj, hogy beszélek róla."

Willi Weber, Michael Schumacher és Corinna SchumacherForrás: AFP/Pierre Verdy

A Netflix 2021-es dokumentumflimjében Corinna Schumacher is megszólalt a férjéről, akkor néhány, addig ismeretlen dolgot elárult a nézőknek. Az már korábban is kiderült, hogy Michael a balesete előtti napokban inkább Dubajba repült volna ejtőernyőzni, mert nem érezte optimálisnak a méribeli hóviszonyokat.

„Minden nap hiányzik Michael. De nem csak nekem: a gyerekeknek, a családnak, az apjának, és mindenkinek, aki körülötte van. De Michael itt van – másképp, de itt. Még mindig minden nap megmutatja, milyen erősnyilatkozta a filmben a hétszeres világbajnok felesége, aki a svájci otthonukban segít a férje ápolásában. – Soha nem hibáztattam Istent a történtekért. "Csak" balszerencse volt, ami bárkivel megtörténhet az életben. Szörnyű, amikor azt mondják: »Miért történik ez Michaellel vagy velünk?« Másokkal is ugyanúgy megeshet ilyen. De nagyon fontos számomra, hogy amennyire csak lehetséges, továbbra is élvezhesse a magánéletét. Michael mindig megvédett minket, most mi védjük Michaelt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK