Korábbi menedzsere a legenda díjátadóján is kifakadt Michael Schumacher családjára

Forma-1, Willi Weber, Michael Schumacher, Corinna Schumacher, Magyar Nagydíj 2001
German Ferrari 2001 World Champion Michael Schumacher (C) sits between his wife Corinna and his manager Willi Weber (L) of Germany and all the Ferrari team celebrating their World Formula One titles obtained on the Hungaroring racetrack near Budapest, 19 August 2001. AFP PHOTO PIERRE VERDY (Photo by PIERRE VERDY / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint megírtuk, szerdán tartományi kitüntetést kapott Michael Schumacher. A ceremóniát követően nemcsak a hétszeres világbajnok korábbi csapatfőnöke, Jean Todt, hanem egykori menedzsere, Willi Weber is elmondta véleményét, amiben ismét kritizálta Schumacher családját.

Weber már az elmúlt években sem volt mindig elnéző a Schumacher famíliával, mi is többször írtunk arról, amikor nyilvánosan mondta el, hogy ő sem tud semmit a hétszeres világbajnok állapotáról a 2013-as síbalesete óta, ezt pedig felháborítónak tartja.

Az egykori menedzser azután is megvádolta Schumacheréket, hogy Michael nevében a felesége, Corinna és a lánya, Gina átvette Észak-Rajna-Vesztfália legmagasabb tartományi kitüntetését Kölnben.

„Kezdetben megértettem a helyzetet, mivel én is mindig mindent megtettem Michaelért, hogy megvédje a magánéletét – nyilatkozta Weber. –

Évekkel a baleset után azt mondtam magamban, hogy vigyázzak a családra, mert így tudok segíteni a helyzeten. Több százszor próbáltam felvenni a kapcsolatot Corinnával, de nem válaszolt. Felhívtam Jean Todtot [Schumacher ferraris csapatfőnökét] is, hogy megkérdezzem, bemenjek-e a kórházba, de azt mondta, hogy »várjak, még túl korai«.

És ennek már kilenc éve. Talán csak el kellene mondaniuk az igazságot. Olyan volt számomra, mintha a fiam lenne. Még ma is fáj, hogy beszélek róla."

Willi Weber, Michael Schumacher és Corinna Schumacher Forrás: AFP/Pierre Verdy

A Netflix 2021-es dokumentumflimjében Corinna Schumacher is megszólalt a férjéről, akkor néhány, addig ismeretlen dolgot elárult a nézőknek. Az már korábban is kiderült, hogy Michael a balesete előtti napokban inkább Dubajba repült volna ejtőernyőzni, mert nem érezte optimálisnak a méribeli hóviszonyokat.

„Minden nap hiányzik Michael. De nem csak nekem: a gyerekeknek, a családnak, az apjának, és mindenkinek, aki körülötte van.

nyilatkozta a filmben a hétszeres világbajnok felesége, aki a svájci otthonukban segít a férje ápolásában. – Soha nem hibáztattam Istent a történtekért. "Csak" balszerencse volt, ami bárkivel megtörténhet az életben. Szörnyű, amikor azt mondják: »Miért történik ez Michaellel vagy velünk?« Másokkal is ugyanúgy megeshet ilyen.