Társoldalunk:
Hírlevél

Tartományi kitüntetést kapott Michael Schumacher

2022.07.20. 17:39

Észak-Rajna-Vesztfália legmagasabb tartományi kitüntetését kapta meg szerdán a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher, akinek képviseletében felesége, Corinna, valamint lánya, Gina vette át az elismerést Kölnben.

A 2013 decemberben elszenvedett síbalesete óta nyilvánosan nem mutatkozó és hivatalosan genfi otthonában lábadozó 53 esztendős sportember Észak-Rajna-Vesztfália területén született, s mint azt Hendrik Wüst tartományi miniszterelnök a ceremónián elmondta, a kitüntetéssel nemcsak a sportban elért sikereit, hanem az autóversenyzésen és a rivaldafényen túl mutatott cselekedeteit is el akarják ismerni.
Óriási szíve van és mindig fontos volt a számára, hogy másokra is odafigyeljen - jelentette ki Wüst, kiemelve azokat az adományokat, melyek Schumachertől és családjától érkeztek, többek között a 2004-es ázsiai cunami, vagy a tavalyi, észak-rajna-vesztfáliai áradások idején.
A szerdai eseményen részt vett Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) volt elnöke, aki a Ferrarinál hosszú éveken át volt Schumacher csapatfőnöke.
A győzelmeinek és a sikereinek köszönhetően a szerény körülmények közül valódi világpolgárrá emelkedett fel, aki számos különböző kultúrát képviselő emberrel dolgozhatott együtt pályafutása során- méltatta a Köln közelében elhelyezkedő Kerpenben született legendás versenyzőt Todt, aki hangsúlyozta, Schumacher soha nem felejtette el, hogy honnan származik, és mindig a "földön járt".
"Büszke vagyok arra, hogy Michaelt a barátomnak vallhatom, és legalább ugyanekkora megtiszteltetésnek érzem, hogy szoros barátságban állok a családjával" - mondta Jean Todt, s úgy fogalmazott, a Schumacher-família "inspirációt jelenthet sokak számára". 

Michael Schumacher (jobbra) és Jean Todt (középen) nagyszerű sikereket értek el a Ferrarinál töltött évek alattForrás: Ferrari

Mindannyian azt kívánjuk, bárcsak személyesen vehetné át az elismerést. Hiányzik mindannyiunknak, de nem csak az ilyen napokon, mint ez a mai - zárta beszédét a 76 éves sportvezető.
Schumacher fia, a jelenleg a Forma-1-es Haas istállónál versenyző Mick egészségi okból nem vett részt a ceremónián.
Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK