Vágólapra másolva!
Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali megerősítette a Sky Sportsnak, hogy egy nagy lehetőség előtt állnak, ami a sport iránti hatalmas érdeklődésnek köszönhető. Domenicali szerint jelentősen át fog alakulni a következő években a Forma-1 versenynaptára.

Az idei szezon rekordnak számít a maga 23 versenyével, de egyre terjednek a pletykák, hogy Las Vegas csatlakozhat a következő szezonhoz, hogy egy harmadik futammal is bővüljön az Egyesült Államokban.
Domenicali pedig elárulta, hogy Lewis Hamilton, Max Verstappen és az F1 többi pilótája hamarosan egy afrikai pályára is léphet. Sin City legutóbb 1984-ben adott otthont F1-es nagydíjnak, Dél-Afrika pedig legutóbb 1993-ban rendezett versenyt.
A sportág vezérigazgatója és elnöke elmondta:

Az F1 és a Concorde közötti jelenlegi megállapodás szezononként 24 versenyt engedélyez, az egyezmény azonban csak 2025-ig tart. Ezután változhat a 24 versenyes szabályozás.

Domenicali azonban hozzátette: „Szerintem van lehetőség 30-ra bővíteni a futamok számát."

„Azt mondanám, hogy van lehetőség megcélozni a 30-at is! Az érdeklődést nagy, a világ minden táján tapasztalható, hogy szeretnének részesei lenni a F1-nek.

Stefano Domenicali nem riad vissza a 30 futamos szezon rendezésétől sem Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

Rajtunk múlik, hogy megpróbáljuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt, figyelembe véve, melyek azok a helyszínek, amelyek szívesen szerepelnének az F1-ben, és melyek azok a történelmi értékek, amelyeket a naptárban kell tartanunk.

"Vannak olyan promóterek, akiknek lejáró szerződései vannak, és valószínűleg a jelenlegi Nagydíjak egy része már nem lesz a naptár része a jövőben."

Forrás