Norris: Russell megváltozott a Mercedesnél; már nem az a szórakoztató srác, akit megismertem

Forma-1, George Russell, Ausztrál Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver George Russell speaks to media outside his garage at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 8, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by Con CHRONIS / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A fiatal brit úgy gondolja, hogy ugyanaz a személy maradt az F1-ben eltöltött ideje alatt, mint aki a kezdetekkor volt, de úgy véli, hogy egyes pilóták túlságosan is „formálódnak" ahhoz a csapathoz, akivel épp együtt dolgoznak.

Lando Norris változást vél felfedezni George Russell személyiségében, mióta a Williams korábbi pilótája csatlakozott a Mercedeshez csapatához. Norris Russell mellett nőtt fel junior kategóriákban, és a páros nagy riválisa volt egymásnak a 2018-as Forma-2 szezon során, így igen jól ismeri egymást a két versenyző. Russell volt az, aki abban az évben megszerezte a bajnoki címet, de ő és Norris - a két brit mögött harmadik helyen álló Alex Albonnal együtt - 2019-ben feljutottak a Forma-1-be.

2019-ben még sokat ugratta egymást a két fiatal pilóta, a Brit Nagydíjon tartott sajtótájékoztatón Norris el is sírta magát a nevetéstől Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Russell ezután három évet a Williamsnél töltött, majd 2022-ben leszerződött a Mercedeshez Valtteri Bottas távozása után. Norris eközben csatlakozott a McLarenhez, amelyhez 2025 végéig elkötelezte magát.

Norris: Russell „más" a Mercedesnél
A sportban eltöltött ideje alatt Norris úgy gondolja, hogy a körülötte lévő emberek biztosították, hogy ugyanaz a személy maradjon, aki korábban is volt. De Russell esetében a McLaren pilótája úgy látja, hogy változás történt a karakterében.

„A menedzserem, az edzőm és a szüleim is mindig igyekeztek segíteni megőrizni azt a személyiségemet, ami én vagyok, nem pedig átformálni valaki mássá."

- mondta Norris a The Independentnek.

„Látom, hogy a többi versenyző jobban formálódik attól, hogy kikkel, milyen csapatokkal dolgoznak, és nem hiszem, hogy ez jó dolog. Elveszítik a személyiségüket."

- fogalmazott a brit

Nick De Vries, George Russell és Lando Norris a 2018-as Forma-2-es szezonban Forrás: DPPI via AFP/Sebastiaan Rozendaal

Russell „elképesztő" munkát végez
Norris nem hibáztatja a Mercedest azért, amit Russell személyiségének a változásában lát. Azt is elismeri, hogy a 24 éves pilóta jól szerepel az új csapatánál:

„Nem hiszem, hogy ez a Mercedes hibája, de az a nyomás, hogy a Mercedesnél versenyezhetsz, és Lewis [Hamilton] csapattársa vagy, az soha nem lesz egy könnyű dolog.

Csapatként nem akarod, hogy a versenyzőid jól érezzék magukat és sokat szórakozzanak, de a másik oldalról nézve, amíg nincs panasz, addig miért ne? Szerintem George csodálatos munkát végez ebben az évben, szóval úgy tűnik ez a változás fekszik neki." - zárta a gondolatsort Lando Norris
Forrás