Társoldalunk:

Norris: Russell megváltozott a Mercedesnél; már nem az a szórakoztató srác, akit megismertem

2022.07.19. 18:06

A fiatal brit úgy gondolja, hogy ugyanaz a személy maradt az F1-ben eltöltött ideje alatt, mint aki a kezdetekkor volt, de úgy véli, hogy egyes pilóták túlságosan is „formálódnak" ahhoz a csapathoz, akivel épp együtt dolgoznak.

Lando Norris változást vél felfedezni George Russell személyiségében, mióta a Williams korábbi pilótája csatlakozott a Mercedeshez csapatához. Norris Russell mellett nőtt fel junior kategóriákban, és a páros nagy riválisa volt egymásnak a 2018-as Forma-2 szezon során, így igen jól ismeri egymást a két versenyző. Russell volt az, aki abban az évben megszerezte a bajnoki címet, de ő és Norris - a két brit mögött harmadik helyen álló Alex Albonnal együtt - 2019-ben feljutottak a Forma-1-be.  

2019-ben még sokat ugratta egymást a két fiatal pilóta, a Brit Nagydíjon tartott sajtótájékoztatón Norris el is sírta magát a nevetéstőlForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Russell ezután három évet a Williamsnél töltött, majd 2022-ben leszerződött a Mercedeshez Valtteri Bottas távozása után. Norris eközben csatlakozott a McLarenhez, amelyhez 2025 végéig elkötelezte magát.

Norris: Russell „más" a Mercedesnél
A sportban eltöltött ideje alatt Norris úgy gondolja, hogy a körülötte lévő emberek biztosították, hogy ugyanaz a személy maradjon, aki korábban is volt. De Russell esetében a McLaren pilótája úgy látja, hogy változás történt a karakterében.
„A menedzserem, az edzőm és a szüleim is mindig igyekeztek segíteni megőrizni azt a személyiségemet, ami én vagyok, nem pedig átformálni valaki mássá." - mondta Norris a The Independentnek.
„Látom, hogy a többi versenyző jobban formálódik attól, hogy kikkel, milyen csapatokkal dolgoznak, és nem hiszem, hogy ez jó dolog. Elveszítik a személyiségüket."- fogalmazott a brit
Russellel felnőni nagyon szórakoztató volt. Nagyszerű ember volt, de ez most más a Mercedesnél - más a hangulat és más a légkör. Egyszerűen nem látom azt a szórakoztató oldalát, amit megismertem. George nagyszerű ember, és úgy érzem, hogy a néhány évvel ezelőtti személyisége még népszerűbb lenne, mint az amit most látunk."

Nick De Vries, George Russell és Lando Norris a 2018-as Forma-2-es szezonbanForrás: DPPI via AFP/Sebastiaan Rozendaal

Russell „elképesztő" munkát végez
Norris nem hibáztatja a Mercedest azért, amit Russell személyiségének a változásában lát. Azt is elismeri, hogy a 24 éves pilóta jól szerepel az új csapatánál:
„Nem hiszem, hogy ez a Mercedes hibája, de az a nyomás, hogy a Mercedesnél versenyezhetsz, és Lewis [Hamilton] csapattársa vagy, az soha nem lesz egy könnyű dolog. Csapatként nem akarod, hogy a versenyzőid jól érezzék magukat és sokat szórakozzanak, de a másik oldalról nézve, amíg nincs panasz, addig miért ne? Szerintem George csodálatos munkát végez ebben az évben, szóval úgy tűnik ez a változás fekszik neki." - zárta a gondolatsort Lando Norris
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK