Társoldalunk:

Ricciardo üzent az éretlenül viselkedő szurkolóknak

2022.07.18. 07:25

Az elmúlt két nagydíjon Lewis Hamiltont és Max Verstappent is rengeteg kifütyülés érte a lelátókról, az ügyben pedig a McLaren ausztrál pilótája is kifejtette a véleményét.

A Brit Nagydíjon elsősorban a világbajnoki címvédő Max Verstappen, az Osztrák Nagydíjon pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lett a nézők kifütyülésének az áldozata. Abból a szempontból érthetőek azok a reakciók, hogy nem szimpatizáltak az egyes pilótákkal az adott helyszínen, hiszen a hazai kedvenc legnagyobb (tavalyi) riválisáról van szó. Az viszont több embernél is rosszallást keltett, hogy Hamiltonnak a spielbergi időmérő edzésen elszenvedett balesetét több szurkoló is éljenezve fogadta, a brit állapotáról akkor még mit sem sejtve. Legutóbb Daniel Ricciardo is elmondta a véleményét az ügyben.

„A rivalizálások nagyszerűek, a Max és Lewis közötti főleg tavaly elképesztő volt. Minden sportágban vannak szurkolások és ellenszurkolások. A pályán zajló csaták közben szurkolni teljesen klassz dolog. De egy baleset más – véli az ausztrál. – Sosem rajongtam a kifütyülésért, és nem is tudom megbocsátani. Természetesen mindenki szurkol valakinek, míg másnak kevésbé. Nem fogom irányítani a lelátón ülők érzelmeit, ráadásul a szurkolás is a sport része, amit jó látni. De vannak olyan esetek, például a balesetek, amikor ezt nem kellene kimutatni. Mi is emberek vagyunk, erre jó lenne emlékezni."

Miközben megérti, hogy a rajongókat néha elragadhatja a pillanat heve, a világbajnoki pontversenyben félidőben a 12. helyen álló Ricciardo arra biztatta a közönséget, hogy éretten gondolják át a viselkedésüket.

„Könnyű [elragadtatnia magát a szurkolónak], főleg ha egész nap tömegben van és már megivott néhány sört, így ha a mellette lévő ember ezt csinálja, úgy gondolhatja, hogy ő is megteheti. De ha valaki éretten viselkedik, rájön, hogy nem viselkedhet úgy 30 évesen, mintha 15 lenne. Tehát kicsit értelmesebbnek kellene lenni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK