Ricciardo üzent az éretlenül viselkedő szurkolóknak

Daniel Ricciardo
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo sits in his cockpit before the second practice session at the Monaco street circuit in Monaco, ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix, on May 27, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt két nagydíjon Lewis Hamiltont és Max Verstappent is rengeteg kifütyülés érte a lelátókról, az ügyben pedig a McLaren ausztrál pilótája is kifejtette a véleményét.

A Brit Nagydíjon elsősorban a világbajnoki címvédő Max Verstappen, az Osztrák Nagydíjon pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lett a nézők kifütyülésének az áldozata. Abból a szempontból érthetőek azok a reakciók, hogy nem szimpatizáltak az egyes pilótákkal az adott helyszínen, hiszen a hazai kedvenc legnagyobb (tavalyi) riválisáról van szó. Az viszont több embernél is rosszallást keltett, hogy

Hamiltonnak a spielbergi időmérő edzésen elszenvedett balesetét több szurkoló is éljenezve fogadta,

a brit állapotáról akkor még mit sem sejtve. Legutóbb Daniel Ricciardo is elmondta a véleményét az ügyben.

„A rivalizálások nagyszerűek, a Max és Lewis közötti főleg tavaly elképesztő volt. Minden sportágban vannak szurkolások és ellenszurkolások. A pályán zajló csaták közben szurkolni teljesen klassz dolog. De egy baleset más – véli az ausztrál. –

Természetesen mindenki szurkol valakinek, míg másnak kevésbé. Nem fogom irányítani a lelátón ülők érzelmeit, ráadásul a szurkolás is a sport része, amit jó látni. De vannak olyan esetek, például a balesetek, amikor ezt nem kellene kimutatni. Mi is emberek vagyunk, erre jó lenne emlékezni."

Miközben megérti, hogy a rajongókat néha elragadhatja a pillanat heve, a világbajnoki pontversenyben félidőben a 12. helyen álló Ricciardo arra biztatta a közönséget, hogy éretten gondolják át a viselkedésüket.

„Könnyű [elragadtatnia magát a szurkolónak], főleg ha egész nap tömegben van és már megivott néhány sört, így ha a mellette lévő ember ezt csinálja, úgy gondolhatja, hogy ő is megteheti.