Társoldalunk:

A Red Bull motortanácsadója előnyt vár a Ferrarival szemben a Francia Nagydíjon

2022.07.19. 07:46

Még két futam van hátra az F1 nyári szünetéig, a Red Bull motorguru, Masashi Yamamoto arra buzdította a csapatot, hogy a közelgő Francia Nagydíjon kamatoztassák azt, amiben erősek, mert úgy gondolja, hogy egy sorsdöntő hétvége következhet az osztrák istálló számára a Paul Richardon. 

Masashi Yamamoto, a Red Bull motortanácsadója arra számít, hogy a csapat előnyben lesz a Ferrarival szemben a Francia Nagydíjon. Júliusban négy futamot rendeznek, az első kettőt a Scuderia Ferrari nyerte, Carlos Sainz Silverstone-ban győzedelmeskedett, míg Charles Leclerc egy héttel később Ausztriában jutott fel a dobogó legfelső fokára.
Mivel Max Verstappen győzött a sprintfutamon az Osztrák Nagydíj hétvégéjén, így továbbra is a világbajnokság élén áll 208 ponttal, ami 38 pontos előnyt jelent Leclerc előtt.
A közelgő franciaországi és magyarországi nagydíj előtt, - mielőtt az F1 megkezdi a nyári szünetet -, Yamamoto arra buzdította a Red Bullt, hogy gondoskodjon arról, hogy ne kövessen el elkerülhető hibákat a Paul Ricardon.

Yamamoto kiemeli a Francia Nagydíj fontosságát
A Francia Nagydíj a 2022-es F1-es szezon második felének kezdetét jelenti, és Yamamoto - a Honda korábbi ügyvezető igazgatója, jelenleg a Red Bull motortanácsadója - úgy érzi, hogy ez egy nagyon fontos hétvége az istálló számára.
Úgy gondolom, hogy Franciaország inkább a Red Bull pályája, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne használjuk ezt ki. Kulcsfontosságú lehet ez a futam a világbajnokság szempontjából. - mondta Yamamoto az as-web japán webhelynek.

A Hungaroringen a Ferrarinál lesz az előny?
Noha Yamamoto nagy reményeket fűz a Red Bull franciaországi teljesítményéhez, elismeri, hogy az egy héttel későbbi, Magyar Nagydíjon ez másképp alakulhat. A Hungaroring vonalvezetése jobban fekszik az olasz istállónak Yamamoto szerint:
„Magyarországon éppen ellenkezőleg alakulhatnak a dolgok. Az az érzésem, hogy a Ferrari fog nyerni, mert jobb a tapadásuk a lassú és a közepesen lassú kanyarokban is" - magyarázta.
De szerintem a Red Bull tenni fog valamit ennek ellensúlyozására.Yamamoto végül abban reménykedik, hogy a Red Bull - amely jelenleg 56 ponttal vezeti a Ferrarit a konstruktőri bajnokságban - jó hangulatban távozhat majd a nyári szünetre.
„Jó teljesítménnyel szeretném zárni a nyári szünet előtti két versenyt" - zárta gondolatait a motortanácsadó.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK