Társoldalunk:

Rosberg: Elég volt egy futam, és minden el lett felejtve Schumachernek

2022.07.17. 11:26

Nico Rosberg örömmel látja Mick Schumacher formajavulását, ugyanakkor kiemelte, hogy mindössze egy verseny alatt változott meg a közhangulat vele kapcsolatban. 2016 világbajnoka ugyanakkor leszögezte, honfitársát még nem érzi késznek arra, hogy egy élcsapatnál versenyezzen.

Az elmúlt két-három hétvége során teljesen megváltozott a közbeszéd iránya Mick Schumacherrel kapcsolatban. Az idény első harmada után már arról pletykáltak, hogy akár az F1-es ülése is veszélybe kerülhet, miután többször is totálkárosra törte az autót, ráadásul általában lassabbnak bizonyult csapattársánál, Kevin Magnussennél. 

Verstappen után Schumacher Hamiltonnal is megküzdött a pályánForrás: AFP/Jure Makovec

Ehhez képest jött a Kanadai Nagydíj, ahol önhibáján kívül esett ki egy remek időmérő után, majd Silverstone-ban és Spielbergben már a futamon is kijött neki a lépés, és megszerezte élete első pontjait. Ausztriában ráadásul a szurkolók még a nap versenyzőjének is megszavazták. Édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher egykori csapattársa, Nico Rosberg örül a formajavulásnak.

Mick nehéz heteken van túl, így mindannyian örülünk, hogy most sikerült az áttörés – nyilatkozta az Eurosportnak. – A Forma-1 gyorsan változik. Sok bírálatot kellett elviselnie, [de] mostanában amikor kinyitom az újságokat, egyáltalán nem olvasok róla kritikát.”

Schumacherrel kapcsolatban mindössze pár hét alatt valóban már-már 180 fokos fordulatot vett a közhangulat. A német pilóta Silverstone-ban Max Verstappennel, Spielbergben Lewis Hamiltonnal vívott látványos csatát, és Rosberg szerint ennyi is elég, hogy a korábbi hibái elhomályosuljanak a kollektív köztudatban.

Elég volt egy futam, egy nyolcadik hely, egy jó kis csata Verstappennel Nagy-Britanniában, és máris minden újra el lett felejtve – folytatta 2016 világbajnoka. – Ez őrületes a sportágunkban, de egyben jó dolog Mick számára. Pszichológiailag hihetetlenül sokat ér, mert most mentális szempontból megtalálja a pozitív irányt, és ez segít neki a következő versenyeken.”

Ha Schumacher jó formája az idény végéig kitart, vélhetően akkor sem merül fel komolyan, hogy egy komoly istállóhoz igazoljon. Tekintve, hogy személyében a Ferrari akadémistájáról van szó, nyilvánvalóan a maranellói istálló lehetne a célpont, ám ott Charles Leclerc és április óta Carlos Sainz is 2024-ig szóló szerződéssel rendelkezik. Igaz, Rosberg szerint most még nem is érdemes ilyen irányba kacsintgatnia. 

Hiába a formajavulás, Rosberg szerint Schumacher még nem áll készen egy élcsapatraForrás: AFP/Joe Klamar

„Én nem így látom, még időre van szüksége a fejlődéshez, az elmúlt futamok ezt megmutatták – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Éppen ezért érdemes várnia, mielőtt megcéloz egy élcsapatot. Ezt láttuk George Russell esetében is, aki három évig a Williamsnél versenyzett, majd készen állt arra, hogy felkerüljön a Mercedeshez. Nem kell elsietni a dolgokat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK