Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull tagadja, hogy Verstappennek építik az autót

2022.07.16. 17:42

A szezon eleji szenvedések óta úgy tűnik, Max Verstappen sokkal jobban alkalmazkodik a folyamatosan fejlesztett RB18-hoz, mint Sergio Pérez, Christian Horner csapatfőnök szerint azonban ez nem azért van így, mert ők előnyben részesítik a hollandot.

Bahreinben és Ausztráliában is műszaki hiba érte Verstappen Red Bullját, emellett azonban hat futagyőzelmet és egy harmadik helyet szerzett az első kilenc futamon. Noha azóta Silverstone-ban egy törmelék megrongálta a padlólemezét, majd a spielbergi futamon a csapat számára is érthetetlen módon szenvedett a gumikkal, a címvédő még így is magabiztos előnnyel vezet az összetettben, csapattársával, Sergio Pérezzel szemben pedig ötvenhét pontos az előnye. Néhány újságíróban fel is vetődött, hogy a Red Bull esetleg szándékosan Verstappen számára fejleszti az autót.

Féltávhoz ért a 2022-es Forma-1-es szezon, de Horner szerint még nem álltak egyértelműen Verstappen mellé az autó fejlesztésénélForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez nem teljesen igaz. Szerintem a beállítások döntő fontosságúak és Checo nagyon versenyképes volt a silverstone-i futamon, és azt is tudjuk, hogy lesznek olyan versenyei, amelyeken nagyon jól fog teljesíteni – nyilatkozta Horner az Osztrák Nagydíjat követően. – Természetesen a fejlesztések nem az egyikük irányába haladnak, hanem az autó összteljesítménye alapján általánosan javítjuk."

A brit csapatfőnök kitért az ausztriai eseményekre is, ahol az ígéretes szombatot követően azért volt esélye Verstappennek a második helyet megszereznie, mert Carlos Sainz motorja kigyulladt a hajrához közeledve.

„Ha a spielbergi sprintet nézzük, az elején egy kicsit keményebben nyomtuk, amire a végén ráfizettünk, de az adataink alapján így is ugyanolyan teljesítményre voltunk képesek, mint a Ferrarik – magyarázta a 48 esztendős szakember. – Ami a különbséget jelentette a két nap között, az a [vasárnap hajnalban esett] eső. Változott a hőmérséklet és az üzemanyag-mennyiség is. Meg kell értenünk, hogy a futam elején miért koptak jelentősen gyorsabban a gumik, mint Charles-nak és Carlosnak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK