Társoldalunk:

Steinernek fogalma sincs Schumacher ferraris szerződésének részleteiről

2022.07.15. 17:32

Günther Steiner csak nagy általánosságban ismer tényeket a versenyző és az őt támogató olasz istálló megállapodásáról. A Haast irányító szakember azt mondja, hiába próbált a sajtó éket verni közte Schumacher közé.

Az előző két versenyen Mick Schumacher végre olyan formát mutatott, amit mindenki várt tőle. A második F1-es szezonját futó versenyző Angliában és Ausztriában is pontszerző lett remek teljesítménnyel, ezzel egy időre bizonyára elhallgattatja a kritikusait.

Utóbbiakból akadt bőven az elmúlt hónapokban, miután Schumacher ritkán szerepelt jól és többször drága balesetekbe keveredett, egyesek szerint nem érdemelt helyet a sportágban. A Haast irányító Günther Steinernek konfliktusa is volt riporterekkel, amikor azt feszegették, megromlott-e a viszonya Schumacherrel. A csapatfőnök „felesleges provokációt" is érzett, de nem haragszik a sajtóra.

Schumacher az Osztrák NagydíjonForrás: Glenn Dunbar / LAT Images/Motorsport Images

Zavart, hogy úgy éreztem, bomlasztani akarják a csapatot.– nyilatkozta a Motorsport-total.com-nak. – Nyugtalanságot keltettek, ami korábban nem volt. Úgy tűnt, mintha rossz ember lennék, aki szerint Mick nem való a Forma-1-be, satöbbi."

„De [a médiának] semmilyen ráhatása sincs arra, hogy mi történik nálunk. Sok célt megvalósítottunk, úgy vélem. Nem pánikoltunk, hiába híresztelték. Jó a kapcsolat köztem és Mick között, pedig megpróbáltak ártani nekünk. Csak ránk tartozik, amiről egymással beszélünk."Azért dolgoztunk, hogy Mick eredményes és gyors legyen. Ez sikerült, örülök neki.Miután Lewis Hamiltonnal csatázott Ausztriában, Schumacher arról beszélt, ebből rengeteget tanult, és Steiner szintén úgy véli, az ilyen jellegű küzdelmek (mint például a Max Verstappen elleni csata Silverstone-ban) a javára válnak.

Mick SchumacherForrás: AFP/Ozan Kose

„Tavaly a mezőny végén nem sokat tudott tanulni a Forma-1 működéséről. Sok fiatal érkezik a Forma-2-ből úgy, hogy azt hiszik, már ismerik. A megértéséhez viszont idő kell, nem lehet erőltetni a folyamatot. Olyan, mint az iskola, nem lehet két nap alatt elsajátítani négy év tananyagát. Micknek most kell megtanulnia, milyen egy erősebb autót vezetni, erősebb ellenfelekkel harcolni, pontokat szerezni. Lépcsőfokonként kell előre haladnunk, amíg természetessé nem válik az, hogy a pontokért harcol – mondta. – Sosem volt olyan bizonytalan, mint amilyennek sokan gondolták. Kanada óta könnyebben vezet, látható rajta, hogy boldogabb."

Megkérdezték tőle azt is, mit tud arról, hogy motorszállító partnerük, a Schumachert is támogató Ferrari dönt-e a versenyző sorsáról.

A Ferrari és a Mick közötti szerződés részleteit nem ismerem, csak a főbb elemeket. A részleteket nem tudom, és nem is akarom megtudni.– ismerte el, de hozzátette, ettől függetlenül nem teljes mértékben a Ferrari szabja meg, mit csinál a Haas.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK