Társoldalunk:

Bottas értékelte Russell teljesítményét Hamilton csapattársaként

2022.07.13. 18:12

Valtteri Bottas csak dicsérő szavakat mondott George Russell eddigi teljesítményéről Lewis Hamilton csapattársaként. A finn versenyző volt Hamilton legutóbbi pilótatársa, így a legfrissebb élményei neki vannak a hétszeres világbajnokkal való közös munkáról. 

Russell váltotta Bottast a Mercedesnél a 2022-es szezonban, miután véget ért a finn ötéves közös munkája az istállóval, és elváltak útjaik. A csapatnál eltöltött ideje alatt Bottas végig Hamilton mellett versenyzett, de soha nem tudott a brit előtt végezni a tabellán, végig az istálló második számú pilótájaként volt számon tartva.
Ezek fényében lenyűgözte a finnt, hogy Russell eddig hogyan szerepelt a hétszeres világbajnokkal szemben, mivel a fiatalabb pilóta jelenleg a világbajnokságban a csapattársa előtt áll.
Szerintem George remekül teljesít, ahogy az várható volt - mondta Bottas a médiának, amikor megkérdezték, mit szól Russell eddigi teljesítményéhez.
Főleg, mivel magam is tudom, milyen trükkös Lewist legyőzni, így azt mondhatom, hogy igen jó munkát végez.

Russell reméli, hogy mindenkit legyőz, beleértve a csapattársát is
Ami magát Russell-t illeti, a korábbi Williams-pilóta elismeri, hogy szeretne mindenkit legyőzni a mezőnyben, ez alól pedig Hamilton sem kivétel.
"Úgy gondolom, hogy pilótaként természetesen mindenki más előtt akarok végezni, beleértve a csapattársamat is" - magyarázta.


"Tudtam, milyen kihívással kell szembenéznem a szezon előtt, amikor Lewis ellen léptem fel, és a saját szememmel is láthattam, hogy milyen nagyszerű versenyző is ő."Russell úgy véli, hogy jó formában van, ami segített neki a mezőny többi csapata elleni küzdelemben, bár elismeri, hogy ez hamarosan akár meg is megváltozhat.
Úgy gondolom, hogy minden sportban gyakran belekerül az ember egy kisebb hullámvölgybe, vagy kiesik a ritmusból. A dolgok alakulhatnak számodra kedvezően, de úgy is tűnhet, hogy minden összeesküdött ellened. Úgy gondolom, hogy eddig sikerült jól futamokat hoznom. Az első kilenc versenyen azt mondanám, hogy nagyon jók voltunk. Az utolsó két futam viszont kicsit trükkösebben alakult számomra. Örülök azonban, hogy úgy érzem, kikerültem ebből a botladozós szakaszból, és megpróbálhatom újra felvenni a versenyt a csapattársammal. Azt hiszem, az elmúlt pár versenyen láthattuk, hogy milyen gyors is tud lenni Lewis.

- fogalmazott George Russell. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK