Wolff: A Mercedes zsinórban elért négy dobogós helyezése azt jelenti, hogy utolérték az élbolyt

Toto Wolff
WOLFF Toto (aut), Team Principal & CEO Mercedes AMG Petronas F1 W11, portrait during the Formula 1 Winter Tests at Circuit de Barcelona - Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Miután 2014 és 2021 között nyolc egymást követő konstruktőri bajnokságot nyert meg, a Mercedes idén jelentősen visszacsúszott a mezőny közepébe, és a W13 aggasztóan hajlamos volt a pattogásra a szezon korai szakaszában, amelyet az idény feléhez közeledve sikerült orvosolnia az istállónak.

A Mercedes zsinórban negyedik dobogós helyezését követően azonban Wolff felfigyelt arra, hogy csapata milyen mértékben csökkentette a lemaradást az éllovas Ferrarival és a Red Bull-lal a legutóbbi versenyeken.

"Itt-ott hiányzik néhány tizedünk"

- mondta Wolff a Sky Sports F1-nek a Nagydíj után.

„Azt hiszem, az elmúlt néhány hónapban felére csökkentettük a különbséget [az élcsapatokhoz képest], de még mindig a harmadikak vagyunk, valahol a semmi közepén."

"Ha az első hat rajtkockán belül indultunk volna, akkor valószínűleg tarthattuk volna a lépést Max-szal [Verstappen, aki második lett Ausztriában], és nem lettünk volna olyan messze tőle.
"A pálya jellege miatt nem számítottunk arra, hogy nagyon versenyképesek leszünk itt. A múltban ez nem volt egy sikerekben gazdag hely a számunkra. Szóval elégedett vagyok, csak folytatnunk kell a megkezdett munkát."

Wolff optimista a Mercedes esélyeit illetően a következő, Francia Nagydíj előtt
Toto Wolff hozzátette, hogy arra számít, hogy a közelgő Francia Nagydíjon is folytatódik a Mercedes jó formája:

Annak ellenére, hogy a Mercedes idén eddig hatalmasat zuhant vissza a korábban megszokott magas teljesítményüktől, Wolff ragaszkodik ahhoz, hogy az Ezüstnyilak táborában továbbra is mindenki optimista, a csapat közelmúltbeli eredményeire hivatkozva.

"Kezdjük látni, hogy centiről-centire csökken a hátrányunk az élbolyhoz képest. Óriási előnyük volt korábban, amit sikerült behoznunk. Ez rendkívül nagy előrelépés"

- tette hozzá a csapatfőnök.

Forrás