Társoldalunk:

Wolff: A Mercedes zsinórban elért négy dobogós helyezése azt jelenti, hogy utolérték az élbolyt

2022.07.13. 13:02

Miután 2014 és 2021 között nyolc egymást követő konstruktőri bajnokságot nyert meg, a Mercedes idén jelentősen visszacsúszott a mezőny közepébe, és a W13 aggasztóan hajlamos volt a pattogásra a szezon korai szakaszában, amelyet az idény feléhez közeledve sikerült orvosolnia az istállónak.

A Mercedes zsinórban negyedik dobogós helyezését követően azonban Wolff felfigyelt arra, hogy csapata milyen mértékben csökkentette a lemaradást az éllovas Ferrarival és a Red Bull-lal a legutóbbi versenyeken.
"Itt-ott hiányzik néhány tizedünk" - mondta Wolff a Sky Sports F1-nek a Nagydíj után.
„Azt hiszem, az elmúlt néhány hónapban felére csökkentettük a különbséget [az élcsapatokhoz képest], de még mindig a harmadikak vagyunk, valahol a semmi közepén."

"Ha az első hat rajtkockán belül indultunk volna, akkor valószínűleg tarthattuk volna a lépést Max-szal [Verstappen, aki második lett Ausztriában], és nem lettünk volna olyan messze tőle.
"A pálya jellege miatt nem számítottunk arra, hogy nagyon versenyképesek leszünk itt. A múltban ez nem volt egy sikerekben gazdag hely a számunkra. Szóval elégedett vagyok, csak folytatnunk kell a megkezdett munkát."

Wolff optimista a Mercedes esélyeit illetően a következő, Francia Nagydíj előtt
Toto Wolff hozzátette, hogy arra számít, hogy a közelgő Francia Nagydíjon is folytatódik a Mercedes jó formája:
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nagyszerűek leszünk Bakuban és Monacóban, de Paul Ricardnak rendben kell lennie. Egy sima pálya, kicsit olyan, mint Silverstone, gyors kanyarokkal, és papíron legalábbis úgy tűnik, hogy ott jó teljesítményt nyújthatunk.Annak ellenére, hogy a Mercedes idén eddig hatalmasat zuhant vissza a korábban megszokott magas teljesítményüktől, Wolff ragaszkodik ahhoz, hogy az Ezüstnyilak táborában továbbra is mindenki optimista, a csapat közelmúltbeli eredményeire hivatkozva.
"Kezdjük látni, hogy centiről-centire csökken a hátrányunk az élbolyhoz képest. Óriási előnyük volt korábban, amit sikerült behoznunk. Ez rendkívül nagy előrelépés" - tette hozzá a csapatfőnök.
Olyan helyzetben találjuk magunkat, amelyre mindig is fel voltunk készülve: egy nap, nyolc egymást követő bajnoki cím után, ez a sorozat megszakad. Most az a cél, hogy ez az időszak minél rövidebb legyen, és ne egy hosszabb ciklust tegyen ki.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK