Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel: Kikérem a családom véleményét, hogy szerintük folytassam-e a versenyzést

2022.07.12. 12:01

Sebastian Vettel kifejtette, hogy a következő néhány hetet arra fogja használni, hogy komolyabban elgondolkozzon a Forma-1-es jövőjén. A több hónapja tartó találgatások érhetnek véget hamarosan, amikor a német bejelenti, hogy aláír-e a következő évre az Aston Martinnal, vagy szögre akasztja a sisakját.

Vettel szerződése a szezon végén lejár az Aston Martinnal, a 35 éves versenyző pedig nem élete legjobb idényét futja, hiszen ideje nagy részét a mezőny hátsó részében tölti. Az Aston Martin a 2021-es szezont a konstruktőri bajnokságban mindössze a hetedik helyen zárta, a 2022-es tabellán pedig jelenleg a kilencedik helyen áll 11 futamon szerzett 18 pontjával - három pont kivételével az összeset Vettel szerezte a csapatnak.
A szezon elején az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack kijelentette, hogy „bolondság" lenne elengedni a négyszeres világbajnokot, de nem tudni, hogy Vettel elkötelezi-e magát egy új megállapodás mellett, az istálló nem túl sikeres szereplésére való tekintettel.

Vettel: Szeretnék a győzelmekért küzdeni, különben oda a szórakozás része a versenyzésnek
A jövőbeli terveivel kapcsolatos kérdésre Vettel továbbra is csak sejtelmes válaszokat ad, de elismerte, hogy a döntés heteken belül megszületik.
A döntés még várat magára, de a következő hetekben komolyan gondolkozni fogok rajta - mondta Vettel a német Sport1-nek adott interjújában.

Vettel a karrierje csúcsát a Red Bull Racing színeiben érte el, a német kapcsolata a csapattal hasonlóan gördülékeny és sikeres volt, mint jelenleg Max VerstappenéForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Carmen Jaspersen

Arra a kérdésre, hogy mitől függ, hogy hosszabbít-e az Aston Martinnal, így válaszolt: Természetesen ez attól is függ, hogy milyen irányba fejlődik az autó és, hogy mekkora potenciált látok a csapatban.Már többször hangsúlyoztam, hogy nem csak a pontokért, de a győzelmekért is szeretnék harcolni. Máskülönben nincs meg a versenyzésnek a szórakoztató része. A következő hetekben a családommal együtt szeretném újragondolni, hogy mennyire reálisak a céljaim, és mennyi energiát érzek még magamban ahhoz, hogy tovább fejlődjek a csapattal.

Vettelt elcsábíthatja egy másik F1-es csapat?
Vettel még 2007-ben kezdte Forma-1-es pályafutását a BMW Sauberrel, amikor egyszeri alkalommal pályára léphetett a sérült Robert Kubica helyén. Ezután egy rövid időszakot a Toro Rossóval töltött, ahonnan gyorsan feljutott a Red Bull csapatába, és begyűjtötte négy világbajnoki címét, mielőtt a Ferrarihoz szerződött volna. Az olasz istállónál főként negatív tapasztalatokkal gazdagodott, és az eredmények is elmaradtak, így elváltak útjaik.
Vettel, miután 2021-ben lecserélte a Ferrarit az Aston Martinra, a brit csapat ambiciózus ötéves bajnoki tervet dolgozott ki, amelynek kulcsfontosságú eleme Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok azt egyértelművé tette, hogy esze ágában sincs egy másik csapat kegyeit keresni.
Jelenleg nem gondolok erre. Az Aston Martin az első számomra, és a projekt, amelyet kidolgoztunk és véghez akarunk vinni.

- jelentette ki Vettel. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK