Társoldalunk:

Schumachert meglepte a szurkolók elismerése

2022.07.11. 11:29

A Haas remek formába lendült és megint mindkét versenyzője pontot szerzett az Osztrák Nagydíjon, pedig nem is szereltek új alkatrészeket az autóra. Főnöke úgy látja, Schumacher nyugodtabb lett.

Kijött a gödörből a Haas júliusban és a 9. helyről visszakapaszkodott a 7.-re, miután két egymást követő versenyen mindkét pilótája pontot szerzett. A Brit Nagydíjhoz hasonlóan Ausztriában is Mick Schumacher volt a gyorsabb, az egyik kedvenc pályáján a 6. helyen ért célba. A német versenyzőt megkérdezték, miben látja a fejlődés okát, és két tényezőt említett meg.

„Mindig nehéz megállapítani, mitől gyors egy autó. – válaszolta a Sky német csatornájának. – A miénk már a szezon elején erős volt, de talán eltévedtünk a beállításaival.Most viszont újra jó irányba haladunk velük, miközben mások probléma ütköztek a saját felszerelésükkel.„Ezek a tényezők hozzájárultak ehhez az eredményhez."

Schumacher beszélgetése a csapattal a leintés után

„Ilyen teljesítménnyel remélhetőleg sok pontot gyűjtünk majd a további futamokon. Próbáljuk tartani a trendet Le Castellet-ben és Budapesten a nyári szünet előtt, utána pedig reméljük, a fejlesztésekkel jól kezdjük majd az idény második felét." A Haas ugyanis csak a hónap végén veti be az első nagyobb idei fejlesztési csomagját.

Schumachert a nézők megválasztották a nap versenyzőjének is, akit váratlanul ért az elismerés.

A németet a Haas csapatfőnöke is méltatta az újabb kiváló eredmény után. „Ugyanúgy, mint Silverstone-ban, megmutatta, mire képes" – nyilatkozta Günther Steiner.

Kanada óta sokkal nyugodtabb. Nem tudom, mitől, de ez segít neki.A Haas az Alpha Tauri és az Aston Martin elé lépett a csapatok bajnokságában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK