Hamilton: Már nem vagyunk messze a győzelemtől

Forma-1, Lewis Hamilton, dobogó, Osztrák Nagydíj 2022, futam
Third placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates with champagne on the podium after the Formula One Austrian Grand Prix at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 10, 2022. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Vágólapra másolva!
Optimistán tekint előre az idén még mindig győzelem nélkül álló hétszeres bajnok az Osztrák Nagydíjon tapasztalt fejlődés láttán, bízik a fejlődés folytatásában.

Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíjon sem nyert, így folytatódik a leghosszabb győzelem nélküli sorozata a Forma-1-ben, de egymás utáni második 3. helyével ismét olyan hétvégét zárt, amivel optimistán tekinthet előre a Mercedes.

A csapat nyögvenyelősen indította a szezont, viszont az utóbbi időben úrrá lettek az autó pattogásán, és Toto Wolff szerint Ausztriában Hamilton az előtte végző Max Verstappennel harcolt volna, ha jobb rajtpozícióból indul.

„A mai eredményt az tette lehetővé, hogy a csapat rengeteg órán át dolgozott azért, hogy formába hozza az autót. Meredek emelkedőt másztunk meg. Sokat fejlődtünk, és biztos még többet fogunk„" – írta a közösségi médiában a brit versenyző.

A nyári szünetig még két versenyt tartanak, a Francia és a Magyar Nagydíjat. Előbbi helyszíne hasonlít Silverstone-hoz, ahol jól szerepelt a Mercedes, míg Hamilton a Hungaroringen rendszeresen jól megy.