Társoldalunk:
Hírlevél

A csak az eredménnyel elégedett Verstappen értetlenül áll a futam előtt

2022.07.10. 18:23

A vigasztalhatatlan Sergio Pérez balesetét egy két évvel ezelőtti incidenshez hasonlította Christian Horner csapatfőnök. Max Verstappen nem érti a hirtelen lassulás okát, ám összességében örül a második helyének.

Noha Max Verstappen az élről indult, reálisan egy pillanatig sem volt esélye a spielbergi futamgyőzelemre, hiszen a Ferrari versenytempója jobbnak bizonyult. A hollandot emellett tapadási problémák is hátráltatták, így a végén a második helyéhez Carlos Sainz elfüstölésére is szüksége volt.

„Jobban sikerült, mint vártam, ha a teljes versenyt nézzük. Nem igazán értem, miért volt ma ilyen rossz a tempónk, a motorproblémájáig úgy tűnt, Carlos is könnyen meg fog előzni. Ráadásul tapadásom sem nagyon volt. Ezt figyelembe véve a mindössze ötpontos veszteség a hétvégén nem is rossz eredmény" – nyilatkozta Verstappen a Sky Sportsnak, majd kifejezte sajnálatát Pérez és Sainz kiesése miatt, és reményeit, hogy a folytatásban visszatérnek a korábbi teljesítményszintre.

Csapattársa, Sergio Pérez ugyanis az első körben összeütközött George Russell Mercedesével, ami után a mexikói a kavicságyba került, és óriási lemaradásba került a teljes mezőnnyel szemben. A versenybírók Russellt ítélték bűnösnek, ez Pérezt azonban Sainz kiesésével együtt sem vigasztalta.

„Eléggé sajnálatos, ami történt. Úgy éreztem, én mindent megtettem az ütközés elkerüléséért az első körben, de George nyilván elveszítette a kontrollt – mondta el a gondolatait Pérez. – Nem vigasztal az sem [hogy az egyik Ferrari kiesett], sajnálom is Carlost. Az autó sem volt olyan jó, mint nekik, úgyhogy lesz mit elemeznünk a következő héten."

Sergio Pérez futamának lényegi része az első körben véget értForrás: Twitter F1

Christian Horner csapatfőnök elmondta, hogy Pérezt nem műszaki hiba hátráltatta a balesetet követően, hanem a tartalékolás miatt hívták ki a mexikóit. Verstappenről is elmondta a véleményét a brit szakember a futam után.

„Értékes pontokat szereztünk. A Ferrarinak gratulálok, a verseny nagy részében gyorsabb volt az autójuk. Ráadásul Maxnak rosszabb volt a gumikopása is, ez pedig nagy hátrányt jelentett. Balszerencse számukra [a Ferrarinak] Carlos kiesése, és mivel Max megfutotta a leggyorsabb kört a hajrában, a hétvégén mindössze öt ponttal [csökkent a hátránya az összetettben – nyilatkozta Horner. – Checo elvesztése viszont elég nagy csalódás volt. Nem gondolom, hogy a Mercedesnek oka volt harcolnia még a kanyarban, hasonló volt az eset, mint néhány éve Alex-szel [Albonnal a 2020-as Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton ellen]. Nem sérült meg az autója, csak nem láttunk esélyt a pontszerzésre [az óriási lemaradás után], így inkább tartalékoltuk az alkatrészeket" – árulta el a csapatfőnök, aki ígérte, Franciaországban is igyekeznek felvenni majd a versenyt a Ferrarival.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK