Különleges győzelmet szerezne a Red Bull a hazai pályáján

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Race winner Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda past a grandstand full of his fans celebrating during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez a főnökének, Max Verstappen pedig a szurkolóinak bizonyítana az Osztrák Nagydíjon, ami a Red Bull számára mindig kiemelt fontosságú hétvége. A holland bízik abban, hogy a hipergyors pályán ezúttal is ők jönnek ki győztesen, amivel a csapat tovább növelné az előnyét az összetett élén.

Noha az energiaitalosok Milton Keynes-i gyára 25 kilométerre fekszik Silverstone-tól, a hazai pályájuknak mégis elsősorban a spielbergi aszfaltcsíkot tekintik, amin 2014 óta Red Bull Ring néven rendeznek F1-es versenyeket. A két pilótájuk így érthető módon különösen motivált, hogy minél jobb eredményt érjenek el a sprintfutamos hétvégén.

Egyedi sisakkal készül a spielbergi hétvégére a Red Bull

„Már eléggé várom, ez egy nagyon fontos hétvége számunkra.

nyilatkozta Sergio Pérez csütörtökön, majd elárulta, visszanézte a múlt heti Brit Nagydíj hajráját, ami a második helyet eredményezte számára. – A végén Lewis [Hamilton] és Charles [Leclerc] ellen remek volt a csata. Még izgultam is [a felvételt nézve]. Általában nem nézem vissza a futamokat, de ezt a három-négy kört megnéztem párszor. A nézők számára is rendkívül szórakoztató volt."

Max Verstappen számára Angliában egy törmelék okozott olyan sérülést a Red Bull padlólemezén, aminek köszönhetően végül a hetedik helyen ért célba. A címvédő előnye így is 34 pont a világbajnoki pontverseny élén,

a legutóbbi hat spielbergi futamból négyet megnyerő holland

pedig lelkesen várja az óriási hangulatúnak ígérkező hétvégét.

„Történtek már jó és rossz dolgok is velem, ezt el kell fogadni, és úgysem lehet rajta változtatni – utalt Verstappen a múlt vasárnapra, majd rátért a spielbergi várakozásaira. – De már alig várom, hogy újra itt lehessek, ahol sok jó eredményt elértünk már. Nagyon izgatott vagyok a szurkolók miatt is, akiknek a száma az elmúlt években nagyon megnőtt,

Verstappen tavaly az Osztrák Nagydíj előtti héten a Stájer Nagydíjat is megnyerte, így a holland szurkolótábor duplán örülhetett Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

hiszen sosem kedvezett igazán az aktuális fejlesztéseinknek a sok hosszú egyenes. Persze a szintkülönbség kedvez a Honda-motornak. Idén eddig gyorsak voltunk az egyenesekben, de a Ferrari és a Mercedes is versenyképes, úgyhogy ki kell várnunk, mi fog történni. Bízom abban, hogy jó hétvégénk lesz, izgatottan várom!"