Verstappen magabiztos a kihívást jelentő időmérő után, a ferrarisok sem elégedetlenek

Forma-1, Osztrák Nagydíj 2022, péntek, Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz
(L-R) Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc, Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen, pole position, and Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz jr pose after the qualifying session of the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 8, 2022, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by CHRISTIAN BRUNA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland mellett a Ferrari két pilótája is nehezen melegítette fel a gumikat a piros zászlós fázisok után, végül az egyik legszorosabb időmérőt hozta a spielbergi, hiszen ők hárman 0,082 másodpercen belül végeztek, a holnapi sprintfutamot és a vasárnapi versenyt így mind izgatottan várják.

A két Mercedes egy-egy balesete miatt sokáig kellett várni a Q3-ban, amíg kiderül, ki indulhat a pole-ból a szombati sprintfutamon. Végül noha mindkét Ferrari megelőzte Max Verstappent, az utolsó szó mégis a hollandé volt a remek utolsó szektorának (is) köszönhetően, így a Red Bull pilótája örülhetett a népes szurkolótáborának legnagyobb örömére.

Verstappen (középen) elégedetten mosolyoghatott az izgalmas hajrában megnyert időmérő után Forrás: AFP/Christian Bruna

„Elég sokat kellett várni két gyors kör között, ami sosem jó, hisz közben a pálya hőmérséklete és a szél iránya is megváltozott – emelte ki Verstappen az időmérő utáni nyilatkozatában. – Komoly kihívást jelent a pálya, hiszen habár kevés kanyar van, azokban könnyű hibázni. Nagyon szoros volt,

de holnap és holnapután osztják a pontokat. Kell egy jó rajt, és onnantól bármi megtörténhet, de magabiztos vagyok. Ráadásul elképesztő évek óta ezt a hatalmas támogatást megtapasztalni itt a narancsmezes szurkolóktól, ők is mosolyt csalnak az arcomra!"

Charles Leclerc sem volt elégedetlen a kvalifikáció után, a monacói ezúttal szeretné végre értékes pontokká váltani az első soros rajthelyét.

„Jó kis csata volt, és nagyon közel zártunk egymáshoz – mondta Leclerc. – Az utolsó körben szenvedtem a gumik felmelegítésével, és Max gyorsabb volt, gratulálok neki, de izgalmas hétvégénk lesz.

A múlt héten először pole-t és futamgyőzelmet szerző Carlos Sainz is pozitívan áll a dolgokhoz, noha a gumik felmelegítése komoly nehézséget okozott számára, így nem volt tökéletes az utolsó köre, ami azt a 82 ezredet is jelenthette.

„Amikor ilyen szoros a végeredmény, mindig lehet olyan hibát találni, amit kiküszöbölve előrébb zárhattunk volna, de nekik [Verstappennek és Leclerc-nek] sem biztos, hogy tökéletes volt a körük – vélte Sainz. – De nem volt rossz ez az utolsó kör, pedig nem volt könnyű azok után, hogy

Tudom, hogy hol lehettem volna jobb, de elfogadom a harmadik helyet és örülök, hogy közel vagyok a két sráchoz. A formám egyre javul, egyre magabiztosabb vagyok, ami egy ilyen sűrű időszakban nagy pozitívum. A holnapi szabadedzésen igyekszünk még jobban megszokni az autót, ráérezni a versenybeállításokra. A tiszta oldalról rajtolok, és itt sokat számít a DRS és a szélárnyék is, úgyhogy izgalmas futamot várok."