Társoldalunk:

Verstappen magabiztos a kihívást jelentő időmérő után, a ferrarisok sem elégedetlenek

2022.07.08. 19:14

A holland mellett a Ferrari két pilótája is nehezen melegítette fel a gumikat a piros zászlós fázisok után, végül az egyik legszorosabb időmérőt hozta a spielbergi, hiszen ők hárman 0,082 másodpercen belül végeztek, a holnapi sprintfutamot és a vasárnapi versenyt így mind izgatottan várják.

A két Mercedes egy-egy balesete miatt sokáig kellett várni a Q3-ban, amíg kiderül, ki indulhat a pole-ból a szombati sprintfutamon. Végül noha mindkét Ferrari megelőzte Max Verstappent, az utolsó szó mégis a hollandé volt a remek utolsó szektorának (is) köszönhetően, így a Red Bull pilótája örülhetett a népes szurkolótáborának legnagyobb örömére.

Verstappen (középen) elégedetten mosolyoghatott az izgalmas hajrában megnyert időmérő utánForrás: AFP/Christian Bruna

„Elég sokat kellett várni két gyors kör között, ami sosem jó, hisz közben a pálya hőmérséklete és a szél iránya is megváltozott – emelte ki Verstappen az időmérő utáni nyilatkozatában. – Komoly kihívást jelent a pálya, hiszen habár kevés kanyar van, azokban könnyű hibázni. Nagyon szoros volt, boldog vagyok a pole miatt, pláne mert nem az időmérős körülmények az autó legnagyobb erősségei, de holnap és holnapután osztják a pontokat. Kell egy jó rajt, és onnantól bármi megtörténhet, de magabiztos vagyok. Ráadásul elképesztő évek óta ezt a hatalmas támogatást megtapasztalni itt a narancsmezes szurkolóktól, ők is mosolyt csalnak az arcomra!"

Charles Leclerc sem volt elégedetlen a kvalifikáció után, a monacói ezúttal szeretné végre értékes pontokká váltani az első soros rajthelyét.

„Jó kis csata volt, és nagyon közel zártunk egymáshoz – mondta Leclerc. – Az utolsó körben szenvedtem a gumik felmelegítésével, és Max gyorsabb volt, gratulálok neki, de izgalmas hétvégénk lesz. A legutóbbi öt futam szörnyen alakult számomra, így abban bízom, hogy tiszta versenyeim lesznek, és a megérdemelt pontokat megszerezzük."

A múlt héten először pole-t és futamgyőzelmet szerző Carlos Sainz is pozitívan áll a dolgokhoz, noha a gumik felmelegítése komoly nehézséget okozott számára, így nem volt tökéletes az utolsó köre, ami azt a 82 ezredet is jelenthette.

„Amikor ilyen szoros a végeredmény, mindig lehet olyan hibát találni, amit kiküszöbölve előrébb zárhattunk volna, de nekik [Verstappennek és Leclerc-nek] sem biztos, hogy tökéletes volt a körük – vélte Sainz. – De nem volt rossz ez az utolsó kör, pedig nem volt könnyű azok után, hogy a piros zászlós fázis alatt kihűltek az abroncsok, amit elsősorban az 1-es és a 2-es kanyarban éreztem meg. Tudom, hogy hol lehettem volna jobb, de elfogadom a harmadik helyet és örülök, hogy közel vagyok a két sráchoz. A formám egyre javul, egyre magabiztosabb vagyok, ami egy ilyen sűrű időszakban nagy pozitívum. A holnapi szabadedzésen igyekszünk még jobban megszokni az autót, ráérezni a versenybeállításokra. A tiszta oldalról rajtolok, és itt sokat számít a DRS és a szélárnyék is, úgyhogy izgalmas futamot várok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK