Társoldalunk:

Verstappen visszavágott a neki odaszúró Hamiltonnak

2022.07.08. 10:46

Max Verstappen reagált Lewis Hamilton korábbi mondataira, miután a hétszeres világbajnok a Brit Nagydíjat követően odaszúrt a holland pilótának a tavalyi balesetük miatt. A címvédő kijelentette, jó, hogy az ember még annyi idősen is képes tanulni, és hozzátette, szerinte a Mercedes versenyzője vezetett másképpen a 2021-es esethez képest.

Szenzációs csatát hoztak a Brit Nagydíj utolsó körei, főleg Sergio Pérez, Lewis Hamilton és Charles Leclerc között. A brit pilóta egy ponton megelőzte a Ferrari versenyzőjét, ám a négyszeres futamgyőztes akkor még nem adta meg magát, és a Copse külső ívén visszavette a pozíciót. A manőver kísértetiesen hasonlított a tavalyi futam első körére, amikor Leclerc helyén Max Verstappen volt, csak éppen annak az lett a vége, hogy a Red Bull pilótája a falban, majd az orvosi központban kötött ki.

Leclerc visszatámadása Hamilton ellen a Copse-ban

Hamilton később nem felejtett el megemlékezni az esetről. A hétszeres világbajnok nem mondta ki tavalyi riválisa nevét, de dicsérte Leclerc-t, hogy mennyire értelmes versenyző, és hozzátette, ebből a szempontból nagyon mást tapasztalt, mint egy éve. Mindez természetesen a címvédőhöz is eljutott, aki vissza is vágott ellenfelének.

Szerintem elég szép, hogy 37 évesen még mindig meg lehet tanulni, hogyan kell eltalálni egy csúcspontotnyilatkozta csípősen a holland sajtó képviselőinek. – Tanul, szóval ez pozitívum. A fiatalabb pilótáknak is jó tudni, hogy 37 évesen még mindig lehet tanulni.”

Már ebből a megszólalásából is érződik, hogy Verstappen szerint nem az volt a döntő, hogy ő, illetve Leclerc hogyan viselkedett, hanem Hamilton jelentette a különbséget. Mindezt a tények is alátámasztják: a felvételek alapján a monacói pilóta aligha hagyott több helyet, mint a Red Bull versenyzője tavaly, ráadásul akkor sem ő volt az, akit az eset miatt megbüntettek.

A felvételeken világosan látszik, hogy mi volt a különbség a tavalyi évhez képest – jelentette ki Verstappen. – Szerintem Charles kevesebb helyet hagyott neki, mint akkor én, szóval ez mindent elmond. Emellett végső soron [Hamilton] volt az, akit tavaly megbüntettek, szóval erről nincs értelme beszélni.”

Verstappen és Hamilton tavalyi balesete

A címvédő „kissé buta” megjegyzésnek titulálta Hamilton megszólalását, de hozzátette, mindez nincs hatással az ő teljesítményére. „Csak arra kell koncentrálnom, hogy itt mit csinálunk – utalt az Osztrák Nagydíj hétvégéjére. – Úgy vélem, elég jól megy idén, erre összpontosítok.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK