Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari főnöke luxusvacsorával engesztelte ki Leclerc-t a silverstone-i blama után - videó

2022.07.09. 08:49

Charles Leclerc tagadta, hogy veszekedett volna a Ferrari csapatfőnökével a Brit Nagydíj után; azt a pletykát viszont megerősítette, hogy Mattia Binottóval egy vacsora közben beszélték át részletesen a silverstone-i történéseket.

A kaotikus Brit Nagydíjon sokáig úgy tűnt, minden a Ferrarinak kedvez. A Carlos Sainz mögött haladó Charles Leclerc gyorsabb volt csapattársánál, így hosszas tárgyalás után a monacói került az élre. Az Esteban Ocon miatt beküldött biztonsági autó azonban Leclerc negyedik helyét eredményezte, miután a mögötte lévő pilótáknak friss lágy abroncsokra cserélték a használt keményeket, ám neki nem. Az olasz sajtó arról írt, hogy emiatt nézeteltérések alakultak ki a Ferrarin belül, Leclerc azonban tagadta a vádakat a sajtótájékoztatón.

„Ez egyáltalán nem igaz, rendkívül egységes a csapatunk. Bárcsak ne kellene belemennem, de folyamatosan megkapom ezt a kérdést – mondta ingerülten a monacói. – Nyilván volt bennünk csalódottság, amiért az első és a negyedik helyen végeztünk. De őszintén boldogok voltunk Carlos [Sainz] első futamgyőzelme miatt. Ha az első két helyen állsz, mielőtt bejön a biztonsági autó, majd az első és a negyedik helyen fejezed be a futamot, az csalódottságot eredményez, de nézeteltérés nincsen a csapaton belül."

Azt – a felvételek alapján nehezen cáfolható tényt – azonban megerősítette a Ferrari pilótája, hogy kedd este együtt vacsorázott a monte-carlói Hotel de Parisban Mattia Binottóval, hogy kitárgyalják a silverstone-i eseményeket.

„Egyértelműen sokat beszéltünk mindkét eseményről az elmúlt napokban – magyarázta Leclerc. – Silverstone után először dühös volt rám, amikor látta, mennyire csalódott vagyok, de azt is megértette, hogy miért voltam az. Ki akarta deríteni azt, hogy jól vagyok-e, és elmondta: vegyem észre, hogy a körülményeket tekintve nagyszerű munkát végeztem a biztonsági autós fázis után. A monacói vacsora pedig nem először fordult elő. Eljött Monacóba, mert a legutóbbi öt verseny elég keményen alakult számomra, én pedig otthon akartam maradni kicsit, hogy kikapcsolódjak és száz százalékosan térjek vissza a mostani hétvégére."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK