Társoldalunk:

A Red Bull pszichológus segítségét kéri a problémás versenyzőjük miatt

2022.07.07. 07:09

A fiatal és tehetséges japán pilóta a forrófejűségéről vált hírhedtté a mezőnyben, aki nem fogja vissza magát a megkérdőjelezhető manőverek kivitelezésében, vagy a rádiós kirohanásaiban sem. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elismerte, hogy a csapat egyetértett abban a döntésben, hogy Cunoda Jukinak fel kell keresnie egy pszichológust a legújabb rádiós kirohanása miatt.

A japán pilóta ismét nem fogta vissza magát a rádióban, miután ütközött csapattársával, Pierre Gaslyval. A mérnöke kérdéseire folyamatos káromkodással reagált. Cunoda azóta bocsánatot kért az AlphaTauri csapattól, amiért ő volt a hibás a balesetben - de a csapatrádióban tanúsított viselkedése miatt Marko „problémás gyermeknek" tartja a Red Bull házán belül.
Hála istennek, Max nyugodt, a mi problémás gyermekünk Cunoda - idézte őt a Motorsport-total német lap.
"Kerestünk számára egy pszichológust, akivel együtt dolgozhat a jövőben, mert az, hogy folyamatosan panaszkodik minden egyes kanyarban, az befolyásolja a teljesítményét is."

Helmut Marko aggódik, hogy a versenyzőjük nem a megfelelő dolgokra fókuszál a futamok alatt, ezért szakmai segítséggel próbálják orvosolni a problémátForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Peter Fox

Cunoda szeretné maga mögött hagyni a Brit Nagydíjon történteket
A japán egyértelművé tette, hogy a fájdalmas silverstone-i hétvégét az Osztrák Nagydíj hétvégéjén maga mögött szeretné tudni, és teljes egészében a Red Bull hazai versenyére fókuszálni.
Örülök, hogy néhány nap után újra versenyezhetünk, annak érdekében, hogy magunk mögött hagyjuk ami a silverstone-i versenyen történt- mondta Cunoda.

A rajt utáni ütközéssel nem tudtam mit kezdeni, és sajnos később összeütköztem Pierre-rel is a 12. körben. Csapatként megbeszéltük, és csak a jövőre fókuszálunk, megyünk tovább. Teljesen arra fogunk koncentrálni, hogy elfeledtessük a Brit Nagydíj okozta csalódottságot. Élveztem ezt a versenyt tavaly is Ausztriában, bejutottam a Q3-ba, és pontot is szereztem a tizedik helyen célba érve. Még korábbra visszatekintve pedig a második helyen is végeztem már itt még a Forma-2-ben (2020-ban). A tavalyi teljesítményünkből kiindulva arra számítok, hogy idén is versenyképesek leszünk.

- fogalmazott pozitívan a japán, aki jó teljesítményre számít az AlphaTauritól a következő versenyen. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK