Társoldalunk:

Hamilton nem aggódik, pedig papíron élete legrosszabb F1-es szezonját futja

2022.07.05. 09:24

Hiába végzett dobogón a brit a hazai versenyén, 2007 óta a legrosszabb szezonját futja a sportágban. Lewis Hamilton számos rekordot ért el Forma-1-es pályafutása során, de a Brit Nagydíjon egy talán kevésbé kedvező statisztikát is fűzött a nevéhez, amiről azt állítja, hogy egyáltalán nem zavarja. 

Lewis Hamilton kitart azon állítása mellett, hogy nem aggódik, miután a Brit Nagydíjat követően immár ez a leghosszabb győzelem nélküli sorozata a szezon eleje óta  a Forma-1-es karrierjében.
A 2022-es szezon újabb mérföldkövet hozott Hamilton számára, hiszen azzal, hogy nem aratott győzelmet az első 10 futamon belül, beállította a saját legrosszabb eredményét a Forma-1-ben. Mióta 2007-ben csatlakozott a mezőnyhöz, minden évben ezen a ponton törte meg a nyeretlenségi sorozatát. Idén azonban ezt nem sikerült megugrania hazai pályán sem a britnek. A jelenlegi szezonban Hamilton legjobb eredménye a harmadik helyezés, amelyet három alkalommal ért el, beleértve a silverstone-i versenyt is.

Hamiltont nem aggasztja a statisztika
Arra a kérdésre, hogy furcsa érzés-e, hogy még nem nyert futamot 2022-ben, Hamilton tagadta, hogy zavarná a tény:
„Egyáltalán nem furcsa érzés"

- mondta a Mercedes pilótája a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak a Brit Nagydíj után.
Határozottan voltak olyan évek a pályafutásom során, amikor egy ideig nem nyertem.Hamilton a szezon egyik legerősebb hétvégéjét hozta eddig Silverstone-ban, és egy szakaszban úgy tűnt, hogy versenyben lehet akár a győzelemért is.
Ez reményt adott neki, hogy az Ezüstnyilak mire lehetnek képesek a jövőben.
Az elmúlt néhány versenyen elért előrelépés határozottan reményt adott nekünk, hogy még több ilyen alkalmunk lesz, amikor versenyképesek leszünk. Van lehetőség ebben az autóban, és csak tovább kell folytatnunk a megkezdett munkát, le kell hajtanunk a fejünket, koncentrálni, és soha fel nem adni.- tette hozzá Hamilton.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK