Nem is teljesen reménytelen az F1 leggyengébbnek tartott pilótája

Forma-1, Nicholas Latifi, Williams, Mick Schumacher, Haas, Brit Nagydíj 2022, péntek
Williams' Canadian driver Nicholas Latifi (L) and Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher (R) drive during second practice ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 1, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A williamses Nicholas Latifi tizedik rajthelyéhez némi szerencse is kellett, ám a Q1-ben bebizonyította, hogy van vezetői tudás is a pénz mögött, hiszen remek körrel jutott tovább a második szakaszba a vizes pályán. A kanadai azonban tudja, a pontszerzéshez újabb adag szerencsére lenne szüksége.

Tavaly kétszer már szerzett pontot is, ám az elmúlt két és fél évben több pozitív pillanatot nem igazán okozott Nicholas Latifi – botrányosat annál inkább. A Brit Nagydíj időmérő edzésén azonban

idén először csapattársát – Alexander Albont – megelőzve továbbjutott a Q2-be, majd a körülmények romlása miatt némi szerencsével a Q3-ban is részt vehetett – karrierje során először.

„Ez egy nagyon pozitív kvalifikáció volt. Már a Q2-be jutás is nagyszerű volt, a Q3 pedig határozottan több, mint amiben reménykedhettünk – mondta Latifi. – Ha esik az eső, jobban lehet reménykedni abban, hogy adódnak lehetőségek.

A csapat remek munkát végzett az időzítéssel, így akkor tudtunk gyors kört futni, amikor kellett."

A huszonhét éves pilóta

a kvalifikáció harmadik szakaszában aztán kicsúszott a kavicságyba, és nem tudott újabb gyors kört futni,

ám a tizedik hellyel így is rendkívül elégedett lehetett a kanadai, aki tudja, hogy a pontszerzésre így sincsen reális esélye. Néhány pillanatig azonban biztosan az első tíz között fog haladni, ami 2022-ben eddig még nem fordult elő vele.

A versenyen nagy valószínűséggel száraz idő lesz, és hátulról nálam gyorsabb autók fognak érkezni. Meglátjuk, mit tehetünk, de a saját versenyünkre kell koncentrálnunk, az eredmény pedig majd lesz, ami lesz."

Nicholas Latifi és Mick Schumacher közül az időmérő alapján előbbinek van nagyobb esélye az idei első pontszerzésére Forrás: AFP/Justin Tallis

Az utóbbi hetekben felerősödtek a pletykák, hogy Latifit akár már a szezon közben is elküldhetik a gyenge teljesítménye miatt, ám a Williams vezérigazgatója, Jost Capito egyelőre kerüli az ezzel kapcsolatos kérdéseket, a kanadai pedig a szombati teljesítményével tovább késleltetheti Oscar Piastri bemutatkozását a Forma-1-ben.