Sainz sosem felejti el ezt a silverstone-i hétvégét

Forma-1, Brit Nagydíj 2022, vasárnap, Carlos Sainz, Lewis Hamilton
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (L) passes Mercedes' British driver Lewis Hamilton as he celebrates after winning the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 3, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A kaotikus Brit Nagydíj Carlos Sainz futamgyőzelmével zárult, ám a Red Bull sem lehet elégedetlen Sergio Pérez utolsó pozíciókból megszerzett második helyével, valamint a hazai közönség is boldog lehet Lewis Hamilton tizenharmadik silverstone-i dobogója után. Nézzük, hogy látta az első három helyezett a futamot a leintést követően!

Carlos Sainz tizenkettedik dobogóját, ám az első futamgyőzelmét szerezte meg az első pole pozíciója után, ám a kotikus verseny végén ehhez kellett a Ferrari döntése is, hogy míg Charles Leclerc-t kint hagyják a használt keményeken, addig a spanyolnak új lágy abroncsokat adnak.

„Elképesztő, nem is tudom, mit mondjak. Az első győzelem a 150. futamomon, Silverstone-ban, a Ferrarival – ennél nem kell több. Különleges ez a nap, és az egész hétvége, sosem felejtem el – mondta Sainz a futamot követő interjújában. – Az autó egyensúlya nem volt jó az első etapon a közepeseken, Max [Verstappen] jóval gyorsabb volt mögöttem. De hittem a győzelemben, a biztonsági autó pedig meg is adta a lehetőséget, és éltünk is vele, noha nagyon ideges voltam."

Sergio Pérez számára az új rajt rémesen alakult, hiszen összeért Charles Leclerc-rel, amiben megsérült a Red Bullja. A felzárkózás után azonban, mielőtt újból ki kellett volna állnia, Esteban Ocon félrehúzódása egy biztonsági autós fázist eredményezett, ami ingyen kerékcserét adott a mexikóinak. A hajrában pedig előbb Hamiltont, majd Leclerc-t is megelőzte, így a második hely lett az övé.

„Ki lettem szorítva, az első szárnyam csúnyán megsérült, de nem adtuk fel [a baleset után], és jött is a lehetőség a végén, amit ki is használtunk. Nagyon jót csatáztam Charles-lal és Lewisszal, remek utolsó körök voltak" – nyilatkozta Pérez.

Lewis Hamilton ugyan sokáig a győzelemre is esélyesnek tűnt, végül a harmadik helyért is nagyot kellett harcolnia, ami a hazai pályáján a rekordot jelentő 13. dobogója volt a britnek, aki a leggyorsabb körért járó plusz ponttal együtt 16 egységgel gazdagodott.

„Fantasztikus támogatást nyújtott a közönség, sehol máshol nem tapasztalni ilyen hangulatot, ez a legjobb szurkolótábor. Mindent beleadtam, próbáltam üldözni a Ferrarikat, de túl gyorsak voltak, gratulálok Carlosnak – mondta Hamilton. – A kiállásnál időt is veszítettem, majd a végén óriásit harcoltunk Checóval, de az egyenesekben verhetetlen volt. Hálás vagyok a csapat kemény munkájáért, a fejlesztéseknek köszönhetően felzárkóztunk a két élcsapatra. Nagyon örülök a dobogónak, és annak is, hogy mindenki jól van az óriási balesetek után."