Társoldalunk:

A Red Bull kinevezte botrányba keveredett versenyzője utódját

2022.07.03. 12:55

Az új-zélandi Liam Lawson váltja a kirúgott Jüri Vips-t a két istálló tartalékversenyzői posztján. Christian Horner szerint hosszú távon többen versengenek a helyért.

A Red Bull kirúgta tartalékversenyzőjét, Jüri Vips-t, miután egy számítógépes játékban az izgalom hevében sértő kifejezések hagyták el a száját és ezt balszerencséjére közvetítette is. Mivel mindig szükség van tartalékosra, ha Max Verstappennel, Sergio Pérezzel, Pierre Gaslyval vagy Cunoda Jukival történne valami, az istállónak gyorsan lépnie kellett, és Christian Horner a Brit Nagydíjon kijelentette, hogy a Forma-2 bajnokság 10. helyén álló új-zélandi tehetség lesz a tartalékversenyzőjük.

„Liam Lawson tölti be a pozíciót a Jüri Vips-t érintő bejelentés után – idézte a Racingnews365.com, ugyanakkor Horner rámutatott, hogy hosszú távon másnak is van esélye ide pályázni. – Jehan Daruvala nagyszerű munkát végez, érdeklődéssel követjük a fejlődését, ahogy Dennis Haugerét is."

Liam Lawson az Alpha Taurit vezette a 2021-es szezon utáni tesztenForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Rose

Lawson a tavalyi szezon utáni teszten Abu-Dzabiban már vezetett F1-es autót (az Alpha Tauriét), a Forma-2-ben eddig két győzelmet szerzett, ott a második szezonját futja. Érdekesség, hogy a Horner által említett másik két pilóta megelőzi a tabellán, Daruvala pillanatnyilag 3., Hauger 6.

A Red Bull jelenleg 11 fiatal tehetség autóversenyzői pályafutását támogatja, de mint tudjuk, magasak az elvárások, és aki nem teljesíti a követelményeket, az hamar kegyvesztetté válhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK