Schumacher gyötrődött egy furcsa probléma miatt

Forma-1, Brit Nagydíj, Mick Schumacher, Kevin Magnussen, Haas
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 02: Mick Schumacher, Haas VF-22, leads Kevin Magnussen, Haas VF-22 during the British GP at Silverstone Circuit on Saturday July 02, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A kormányzás meghibásodásával rengeteg időt vesztett az időmérőn: néhol alul-, néhol túlkormányzottá vált az autója, holott jó szereplésre számított.

A Brit Nagydíj időmérőjén csalódást keltően a Haas mindkét autója kiesett a Q1-ben. A gyors kanyarokkal teli vizes pályán bíztak a jó leszorítóerőben, de nem hozták ki a kocsiban rejlő lehetőségeket, Kevin Magnussen 17., Mick Schumacher 19. lett.

A dán azt mondta, egyszerűen nem gyorsult eleget az utolsó percekben az új gumin, míg csapattársát egy különös probléma is hátráltatta: Schumacher kormányközepe nagyon nem volt megfelelő.

Mick Schumacher és Kevin Magnussen az időmérőn Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

„Probléma volt az autóval, ami nyilván nem segített. Az időjárásnak passzolnia kellett volna az autónkhoz, de a probléma miatt néhol szélsőségesen nagy alulkormányzottság lépett fel, máshol meg erős túlkormányzottság. Nem ezt vártuk" – nyilatkozta.

A csapatfőnök Günther Steiner elmondása szerint a kormányközép 10 fokos szöggel tért el a normálistól.