Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc elmondta, milyen problémákkal szembesült a második silverstone-i edzésen

2022.07.02. 11:45

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc elmondta, hogy a Brit Nagydíj első szabadedzésén az időjárás, a másodikon pedig motorproblémák hátráltatták Silverstone-ban.

Az első silverstone-i edzésen az időjárás miatt egyik pilóta sem jutott 10 kör felé, így a második szabadedzés tekinthető mérvadónak a brit hétvégén, ahol Charles Leclerc az ötödik lett, de nem volt problémamentes az edzése.

A Kanadai Nagydíjon teljes motorcserén áteső versenyző motorproblémákkal küzdött, viszont ezzel együtt is úgy véli, a Ferrari jó teljesítményt nyújthat Nagy-Britanniában.

"Az első szabadedzésen nem tudtunk túl sok adatot gyűjteni az időjárás miatt, később pedig az én oldalamon jelentkezett néhány probléma. Remélhetőleg szombaton már jobb napunk lesz. Számos motorprobléma nehezítette meg a kocsi vezetését, kicsi, a beállításokkal kapcsolatos gondokról van szó. A lágy gumikon nem éreztem magam annyira jól, mint a közepeseken" - mondta Leclerc a sajtótájékoztatón.

Charles Leclerc bizakodva várja a folytatástForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

De általánosságban azt gondolom, jó teljesítményre képes a kocsi. Ez egy pozitív dolog, és remélem, hogy sikerül minden gondot megoldanunk a szombati napra" - tette hozzá a monacói autóversenyző.

A Forma-1-es Brit Nagydíj szombati programja magyar idő szerint 13 órakor fog folytatódni a harmadik szabadedzéssel, 16 órától pedig az időmérő edzés következik.

Forrás