Társoldalunk:

Sainz kitálalt: ezért döbbentette meg első időmérős sikere

2022.07.03. 07:31

Bár ő maga nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy övé a pole pozíció a Brit Nagydíjra, a Ferrarinál látták, hogy le fogja győzni Max Verstappent. Főnöke szerint az előző verseny nagyon hasznos volt a spanyol pilótának.

Carlos Sainz hangján érződött, hogy valóban nagyon meglepődött, amikor közölték vele rádión a Brit Nagydíj időmérőjének leintése után, hogy mindenkit legyőzött. A nyilvános interjú során elárulta, egyáltalán nem érezte különlegesnek a körét, és a tévétársaságoknak adott egyik későbbi interjúban kifejtette, miért nem számított a pole pozícióra.

Verstappen gratulál SainznakForrás: AFP/Justin Tallis

„Nagyon sok víz állt a pályán, és néhol muszáj hagyni egy kis tartalékot, ezért mindig úgy érezzük, hogy lehettünk volna gyorsabbak" – mondta.Volt egy kis ráhagyás a körömben, ez kifizetődött.„Az egyenesekben szintén sok időt vesztettem, mert kifogyott az energia az akkumulátorból, ezért azt gondoltam, á, ez valószínűleg nem lesz elég. De elég lett, ezért döbbentem meg én is." A sajtótájékoztatón elárulta, hogy a 3-as kanyarban hibázott, ezért rossz ívre került a 4-esnél, és úgy érezte, a Copse kanyarban is jobban nyomhatta volna.

Sainz sokáig alacsonyabb pozícióban tanyázott, és hozzá kell tenni, hogy Max Verstappennek az utolsó próbálkozásakor lassítania kellett Charles Leclerc megcsúszása miatt. Főnöke, Mattia Binotto viszont az időmérő utolsó percében már sejtette, hogy meglesz a spanyol versenyzőnek az első pole pozíció.

Láttuk a GPS-en, tudtuk, hogy meglesz neki, de ő azt hitte, nem elég jó a köre!– mondta a Channel 4 adásában.

Sainz az időmérőnForrás: AFP/Ben Stansall

A Sky Sportsnak nyilatkozva arról beszélt, hogy Sainz egyre többet tud kihozni magából. „Egyre nagyobb az önbizalma az autóban. Kanadában jó hétvégéje volt, csak az időmérője nem sikerült jól" – mondta.

Azzal, hogy nő az önbizalma, megnyugszik.

„Ma nyugodt maradt a nehéz körülmények között." Úgy vélte, az előző versenyen az időmérő és a futam egyformán fontos volt, mert Sainz a versenyen a célig hajszolta Verstappent a győzelemért, ettől magabiztosabb lett, az ottani vizes időmérőből pedig tanult, mit rontott el, és ezt kamatoztatta Silverstone-ban. „Jó tanuló, fejlődött" – tette hozzá Binotto.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK