Társoldalunk:

Verstappen elmondta, Leclerc hogy akadályozta az utolsó körében

2022.07.02. 17:43

Carlos Sainz úgy érzi, az élete első F1-es pole pozícióját eredményező köre nem is volt különleges, miközben Verstappen kifejtette, mi akadályozta az utolsó kísérleténél. Charles Leclerc saját magára mérges.

Nem meglepő a Brit Nagydíj időmérője első három helyezettjének névsora, a sorrendjük annál inkább: Carlos Sainz a karrierjében először indulhat az élről egy nagydíjon, miután az utolsó pillanatban jobb kört futott Max Verstappennél és Charles Leclerc-nél. A kvalifikáció vizes pályán zajlott, és sokáig Verstappen volt a favorit a pole pozícióra, ám a fokozatosan száradó aszfalt a végén meglepetést okozott.

„Jó kör volt, de küszködtem azzal, hogy sok víz állt az ideális íven. Könnyen megúszott az autó rajta, és az is nehézséget jelentett, hogy melegen tartsam az intermediate gumit" – nyilatkozta Sainz.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Ben Stansall

Az utolsó köröm nem volt különleges, kíváncsi voltam, hova jutok vele, aztán egyszer csak megjelent, hogy P1.Sainz megköszönte a közönség támogatását és viccelődött azzal is, hogy a spanyolok kicsit szenvedni szoktak az esőtől, de a britek jobban hozzá vannak szokva. Megkérdezték tőle, az első rajtkockát képes lesz-e győzelemre váltani, erre határozott igennel felelt.

„Egész hétvégén megvolt a tempóm, csak a harmadik edzésen nem, amikor egy probléma hátráltatott, de azt hiszem, ezt megoldottuk az időmérőre – mondta. – Jó helyzetben vagyunk, hogy megtartsuk ezt a pozíciót, bár biztos vagyok benne, hogy Max és Charles nagy nyomás alá helyez majd." 

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Ben Stansall

Verstappen arról beszélt, hogy nehezek voltak a körülmények, és a legutolsó kísérletét befolyásolták a lassításra felszólító jelzések. „Összességében nagyon jól ment az autó, de ilyenkor néha lutri az egész" – mondta.Az utolsó körömben sárga zászlók hátráltattak.„Az első rajtsor azonban így is jó nekünk. Száraz pályán jó lesz az autónk a versenyen." Azt a bizonyos sárga zászlót a 3. helyen végző Charles Leclerc idézte elő, aki megforgott a Hangar egyenesre kanyarodva.

A Ferrari pilótája magára haragudott, mert nem hozott ki mindent a lehetőségeiből. „Tudtam, hogy az utolsó körben kell mindent összeraknom, de ez nem sikerült, nem érdemeltem meg a pole-t. Ugyanakkor a 3. rajtkocka is jó kiindulási pozíció" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK