Társoldalunk:

Váratlan riválisok előzték meg Verstappent

2022.07.01. 18:47

A címvédő viszont nem aggódik a lassú silverstone-i kezdés miatt, szerinte nem szembesült komoly problémával, és csapatával tudja, miben kell javulni az első edzésnap után. Sergio Pérez azt gyanítja, az ő autóján az aerodinamikával nem stimmelt valami.

Bár szokás szerint még csak a gyakorlásról szólt a péntek a Brit Nagydíjon, mégiscsak váratlan, hogy a Red Bull egyik versenyzője sem végzett az első háromban a pénteki edzésnapon. A leggyorsabb Carlos Sainz volt a Ferrarival, őt a mercedeses Lewis Hamilton és a McLarenes Lando Norris követte, ezután jött csak a címvédő Max Verstappen, aki az elmúlt hetekben bombaformát mutatott.

„Tudtuk, hogy kemény dió lesz, miután az első edzésen alig vezettünk" – nyilatkozta a Sky Sportsnak, arra utalva, hogy a vizes pálya miatt az egész mezőnynek kárba veszett egy óra a felkészülési időből.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Clive Mason

A második gyakorlás ilyenkor egy tippjátékra hasonlít, fogalmazzunk így.„Általában az első edzést használjuk az építkezésre. Nem volt így ideális, de komoly probléma sem merült fel. Tudjuk, min kell dolgoznunk, ezzel fogunk foglalkozni honapig."

A holland autóján valamitől eltörött a kerékszárny, de sok időt nem bukott a javítással. Némileg vigasztalhatja, hogy fő riválisa, Charles Leclerc nem tudott jó kört összerakni a lágy gumin, igaz, előtte a keményebb keveréken határozottan jobb tempót diktált nála.

A másik Red Bullt vezető Sergio Pérez a 7. helyen végzett. „Mérföldökkel elmarad a kocsi attól, mint amit a szimulátorban futottunk" – nyilatkozta.Azt feltételezzük, hogy valami elromlott.„Kicsit lépéshátrányba kerültünk, muszáj megértenünk, miért." Gyanúja szerint az aerodinamikában romlott el valami, de részleteket nem kívánt megosztani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK