Vettel egy másik csapat autóját is vezeti a Brit Nagydíjon

Forma-1, Sebastian Vettel
Aston Martin's German driver Sebastian Vettel attends a press conference ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on June 30, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin versenyzője egy 1992-es Williamsszel tesz meg bemutatóköröket, az autót már ő birtokolja. A környezetvédelemre kívánja felhívni a figyelmet a kocsin végrehajtott egyik különleges változtatással.

A hétvégi Brit Nagydíj vasárnapján az Aston Martinnál versenyző Sebastian Vettelt nem csak a megszokott autójában láthatjuk: a német pilóta bemutatóköröket fog megtenni egy 1992-es Williamsszel is. Ez már a saját gyűjteményének része, miután megvásárolta, és az F1-ben a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem egyik fő szószólójaként egy különleges változtatást is elintézett rajta a fontos üzenet terjesztése érdekében.

Sebastian Vettel a Brit Nagydíj előtti sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Justin Tallis

„Én találtam ki az ötletet. Ez a saját kocsim, néhány éve, azt hiszem, négy éve vettem" – mondta Silverstone-ban.

„Nagyon várom, hogy először vezethessem és hallhassam az autót. Úgy gondolom, sokan élvezik majd velem együtt."

Vagyis az autóba nem szénhidrogén-alapú üzemanyagot töltenek, de hogy működjön vele a Nigel Mansell és Riccardo Patrese által használt kocsi, azt nem volt egyszerű megoldani.

Nigel Mansell Williamse 1992-ből Forrás: Getty Images/Pascal Rondeau

„Kellett hozzá erőfeszítés, hogy találjunk megfelelő üzemanyagot, de onnantól minden nagyon könnyen ment" – mondta Vettel, aki arról is beszélt, hogy már a gokartban is jelenlegi rajtszámát, az 5-öst használta, ezzel lett először világbajnok, így különleges a kötődése a Mansell nevével fémjelzett számhoz.