Társoldalunk:

Vettel egy másik csapat autóját is vezeti a Brit Nagydíjon

2022.07.01. 09:57

Az Aston Martin versenyzője egy 1992-es Williamsszel tesz meg bemutatóköröket, az autót már ő birtokolja. A környezetvédelemre kívánja felhívni a figyelmet a kocsin végrehajtott egyik különleges változtatással.

A hétvégi Brit Nagydíj vasárnapján az Aston Martinnál versenyző Sebastian Vettelt nem csak a megszokott autójában láthatjuk: a német pilóta bemutatóköröket fog megtenni egy 1992-es Williamsszel is. Ez már a saját gyűjteményének része, miután megvásárolta, és az F1-ben a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem egyik fő szószólójaként egy különleges változtatást is elintézett rajta a fontos üzenet terjesztése érdekében.

Sebastian Vettel a Brit Nagydíj előtti sajtótájékoztatónForrás: AFP/Justin Tallis

„Én találtam ki az ötletet. Ez a saját kocsim, néhány éve, azt hiszem, négy éve vettem" – mondta Silverstone-ban.Karbonsemleges üzemanyagot használok, hogy megmutassuk, felelősségteljesen is meg tudjuk tartani az autósport történelmét és örökségét.„Nagyon várom, hogy először vezethessem és hallhassam az autót. Úgy gondolom, sokan élvezik majd velem együtt." 

Vagyis az autóba nem szénhidrogén-alapú üzemanyagot töltenek, de hogy működjön vele a Nigel Mansell és Riccardo Patrese által használt kocsi, azt nem volt egyszerű megoldani.

Nigel Mansell Williamse 1992-bőlForrás: Getty Images/Pascal Rondeau

„Kellett hozzá erőfeszítés, hogy találjunk megfelelő üzemanyagot, de onnantól minden nagyon könnyen ment" – mondta Vettel, aki arról is beszélt, hogy már a gokartban is jelenlegi rajtszámát, az 5-öst használta, ezzel lett először világbajnok, így különleges a kötődése a Mansell nevével fémjelzett számhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK