Társoldalunk:
Hírlevél

Új lendületet kaphat Verstappen a Red Bull fejlesztéseitől

2022.07.01. 11:04

Körönként két tizedmásodperccel tehetik gyorsabbá az autót a Brit Nagydíjra elvégzett módosítások. A címvédő holland versenyző azt mondta, sokkal jobbnak érzi a kocsit, mint az első versenyen.

A Brit Nagydíjjal veszi kezdetét a Forma-1 nyári versenydömpingje, a világbajnoki küzdelem szempontjából nagyon fontos szakasz következik. Max Verstappen 49 pontos előnnyel vezeti a tabellát a ferraris Charles Leclerc előtt, de még közöttük áll a másik Red Bull-lal Sergio Pérez is, csak őt kevesebb balszerencse érte, mint a monacói pilótát.

Verstappen nem kezdte olyan kirobbanó formában a szezont, mint tavaly, az autóra nem érzett rá teljesen. Ennek egyik oka, hogy az RB18 alulkormányzott volt, az eleje nem harapott eléggé. A címvédő holland nem tudja, Silverstone-ban visszatér-e a probléma, de határozottan állítja, hogy a hónapokkal ezelőttihez képest sokkal jobb a helyzet.

Verstappen kényelmes előnnyel vezeti a tabellátForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Nem mindegyik pályán van szükség rá, hogy erős legyen az autó eleje. Az utcai helyszíneken igen, ott gyorsan kell elfordulni. Ezen a téren kicsit több nehézségünk akadt, és a gumik működése sem segítette a helyzetet" – ismerte el.

Azonban folyamatosan dolgozunk a javulásért, és Kanadában egyáltalán nem volt gondom a kocsi egyensúlyával.

„Nem tudom, itt milyen lesz, a helyzet bármelyik hétvégén változhat. Az első versenyhez képest viszont sokkal jobb tartományban mozog az autóm."

A Racingnews365.com rámutatott, hogy a Red Bull több újdonsággal készül a hétvégi versenyre. Változtattak a padlólemezen és a Venturi-csatornákkal összefüggésben működő kis légterelő elemeken, valamint nagyságrendileg 2 kilóval csökkentették az autó tömegét. Becslésük szerint ez körönként nagyjából két tizedmásodperces gyorsulást eredményezhet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK